Ο µετροπόντικας ολοκλήρωσε το πέρασµά του κάτω από την Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας

Με ταχείς ρυθμούς θα προχωρήσει η υλοποίηση των μητροπολιτικών έργων στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς το στοίχημα του Νίκου Χαρδαλιά είναι να «ξεπαγώσουν» όλες οι πρωτοβουλίες που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών που είχαν μείνει για χρόνια σε εκκρεμότητα.

Προτεραιότητα αποτελούν τα έργα προστασίας από φυσικούς κινδύνους, καθώς τα τελευταία χρόνια η Αττική έχει δοκιμαστεί σκληρά από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την κατασκευή ενός νέου συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων υδάτων, που αναμένεται να προστατεύσει αποτελεσματικά τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει δεχτεί πολλαπλά πλήγματα από κακοκαιρίες τα τελευταία χρόνια.

Ο μετροπόντικας που χρησιμοποιείται για τη διάνοιξη, μόλις ολοκλήρωσε το εγκάρσιο πέρασμά του κάτω από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, κατευθυνόμενος προς την έξοδο στον Κηφισό. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4,4 εκατ. ευρώ, μέσα από το ΠΕΠ «Αττική 2021 – 2027» και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται στα τέλη Αυγούστου του 2025.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.