Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταναστευτικού της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Κάσου

Με την υπ’ αριθ. 100/10-04-2024 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταναστευτικού, Προσφυγικού και Κρίσεων.

Στην επιτροπή συμμετέχουν 22 μέλη, συμπεριλαμβανομένων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, με την υπ’ αριθ. 214/03.07.2024 απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο κ. Ερωτόκριτος ορίστηκε τακτικό μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραμμάτων Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αναγνώριση της πολυετούς εμπειρίας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Ερωτόκριτος δήλωσε: «Η απόφαση αυτή περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα προσωπικά αλλά και για την Ηρωική Νήσο Κάσο. Είναι σημαντικό οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι να εκπροσωπούνται σε τόσο κομβικής σημασίας και ευαίσθητα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλήνιας εμβέλειας, όπως η ΚΕΔΕ.»

Ο κ. Ερωτόκριτος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς οι προκλήσεις του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος συνεχίζουν να επηρεάζουν την Ελλάδα. Η εμπειρία και η αφοσίωσή του αναμένεται να προσφέρουν σημαντική συνεισφορά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ.

Οι αποφάσεις αυτές αναδεικνύουν τη σημασία της ισχυρής εκπροσώπησης των νησιωτικών δήμων και τονίζουν τη δέσμευση της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος με τρόπο αποτελεσματικό και ανθρώπινο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.