Μήνυμα Μακρόν στους Γάλλους: «Κανείς δε νίκησε στις εκλογές»

«Ζητώ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στους δημοκρατικούς θεσμούς ... να συμμετάσχουν σε έναν ειλικρινή και πιστό διάλογο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του

Με μία επιστολή του προς τους Γάλλους, ο Εμανουέλ Μακρόν σημειώνει ότι κανείς δεν αναδείχθηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές και ότι χρειάζεται χρόνος για να συγκροτηθεί μία «αναγκαστικά πλουραλιστική» κυβέρνηση συνεργασίας.

«Κανείς δεν έχει νικήσει. Καμία πολιτική δύναμη δεν αποκτά από μόνη της επαρκή πλειοψηφία και τα μπλοκ ή οι συνασπισμοί που προκύπτουν από αυτές τις εκλογές είναι όλα μειοψηφίες. Ζητώ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου, τον κοινοβουλευτισμό, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την υπεράσπιση της γαλλικής ανεξαρτησίας, να συμμετάσχουν σε έναν ειλικρινή και πιστό διάλογο για να οικοδομήσουν μια σταθερή, αναγκαστικά πλουραλιστική, πλειοψηφία για τη χώρα.

Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει να αφήσουμε λίγο χρόνο στις πολιτικές δυνάμεις να οικοδομήσουν αυτούς τους συμβιβασμούς. Μέχρι τότε, η σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τις αρμοδιότητές της και στη συνέχεια θα είναι υπεύθυνη για τις τρέχουσες υποθέσεις, όπως απαιτεί η δημοκρατική παράδοση», αναφέρει η επιστολή.

Το διπλό μήνυμα του Μακρόν

Τα γαλλικά Μέσα μεταφράζουν τη συγκεκριμένη επιστολή του Μακρόν με δύο τρόπους. Ο πρώτος στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την επόμενη ημέρα και την ανάγκη να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να μην μπλέξει σε περίοδο ακυβερνησίας η Γαλλία.

Την ίδια ώρα απευθύνεται και προς τον Ατάλ ότι θα πρέπει να παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι να βρεθεί λύση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.