Με έκπληξη υποδέχθηκε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης την είδηση της εκδήλωσης που διοργανώνεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 στον Άλιμο από την Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Πρωθυπουργού, με αντικείμενο την υπογραφή της σύμβασης για τον ενοποιημένο ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμο, που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο στο πλαίσιο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αστικός Περίπατος».

Σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου στην εκδήλωση, γεγονός που ο Δήμος διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Για ποιο ενιαίο παραλιακό μέτωπο μιλάμε όταν το έργο στο ύψος του Δήμου μας δε θα περνάει από την παραλία μας, αλλά από τις γειτονιές μας, μακριά από το επονομαζόμενο παραλιακό μέτωπο;», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. «Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία που αφορά μόνο το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, να έχουμε έναν πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο που δε θα βρίσκεται δίπλα στην παραλία, αλλά απέναντι στις γειτονιές της πόλης».

Ο Δήμος επισημαίνει επίσης ότι, παρά τις προσπάθειες του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθούν οι προϋποθέσεις αποδοχής του έργου, δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από την Περιφέρεια Αττικής εδώ και επτά μήνες. «Δυστυχώς, ουδείς έχει δεσμευτεί εγγράφως απέναντί μας, με αποτέλεσμα το έργο που θα υπογραφεί την Δευτέρα να μην συμπεριλαμβάνει τα έργα ανάπλασης που αιτηθήκαμε, αλλά και μια σειρά άλλων παρατηρήσεων», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επιφυλάσσεται νομικά να προσφύγει κατά του έργου, θεωρώντας ότι αυτό επιβαρύνει μια γειτονιά ήδη καταπονημένη από τα έργα της επένδυσης του Ελληνικού και δεν ανταποκρίνεται στην ιδέα ενός πραγματικού ενιαίου παραλιακού μετώπου.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει επίσης ότι η απουσία του Δημάρχου από την εκδήλωση δεν αποτελεί απαξίωση προς τον Πρωθυπουργό ή τον θεσμό του, αλλά ένα συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα. «Η απουσία μας είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και χωρίς να εκφράζουν ρητές δεσμεύσεις που εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής των κατοίκων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.