Λογαριασμό τηλεφώνου 3.500 ευρώ άφησε παρακαταθήκη ένας κινέζος ενοικιαστής Airbnb στον Έλληνα ιδιοκτήτη διαμερίσματος.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ ο πελάτης του συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router του σπιτιού και τηλεφωνούσε στην Κίνα για μια εβδομάδα, αφήνοντας τον λογαριασμό.

Ο κ. Ανδρέας Χίου, ο οποίος είναι και πρόεδρος Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων ανέφερε ότι: «Ο πελάτης είχε συνδέσει μια συσκευή στο ρούτερ και έκανε καθημερινές τηλεφωνικές κλήσεις στην Κίνα για ώρες. Όταν ήρθε ο λογαριασμός τηλεφώνου, μαζεύτηκε ένα τεράστιο ποσό το οποίο κληθήκαμε να πληρώσουμε εμείς, αφού είχε φύγει ο πελάτης».

Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες Airbnb

Ο κ. Χίου είπε, επίσης, ότι δοκίμασε να διεκδικήσει τα χρήματα και μέσω της πλατφόρμας Airbnb, στην οποία έστειλε τα στοιχεία της υπόθεσης «αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ακίνητα μέσω Airbnb «είναι καλυμμένα μέχρι του ποσού του 1 εκατ. ευρώ. Επειδή τα τηλεφωνήματα είναι μάλλον υπηρεσία και δεν είναι προϊόν, δεν έχει περάσει μέσα στην ασφάλιση».

Ερωτηθείς για το πώς μπορούν να προστατευθούν ιδιοκτήτες ακινήτων από αντίστοιχα φέσια, ο κ. Χίου απάντησε «αυτό που μου είπε ο πάροχος είναι να παίρνουμε κατευθείαν την εταιρεία και να ζητήσουμε τηλεφωνικά να γίνει η φραγή εξερχομένων κλήσεων ώστε να μην μπορεί κανείς να την απενεργοποιήσει από τη συσκευή».