Με το κύκλωμα των εκβιαστών στο οποίο πρωταγωνιστούσαν δημοτικοί υπάλληλοι, ουδείς έπεσε από τα σύννεφα. Η διαφθορά, αυτή η μάστιγα, απαιτεί καθημερινό πόλεμο μαζί της, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανιστεί παντού.

Υπάρχει μια χαρακτηριστική περίπτωση που αλίευσε ο ΒΗΜΑτοδότης από το κατηγορητήριο σχετικά με το κύκλωμα των εκβιαστών. Είναι η περίπτωση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και της υψηλά ισταμένης στο υπουργείο Πολιτισμού με αρμοδιότητα στην Αττική (Ακρόπολη, μουσεία), τη Στερεά Ελλάδα (Δελφοί κτλ.) και τις Κυκλάδες (Μύκονος, Σύρος κτλ.).

Άμεσα εμπλεκόμενη στο κύκλωμα των δημοτικών υπαλλήλων, η εν λόγω αρχιτέκτονας μηχανικός εξασφάλιζε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις απαιτούμενες τεχνικές βεβαιώσεις για βίλες και καταστήματα σε Αθήνα, Μύκονο κτλ.

Παράλληλα, όμως, όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης, συμμετείχε και στην επιτροπή αξιολόγησης των φακέλων για την ανάθεση των αναψυκτήριων σε 75 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει χέρια πολλές άδειες καφέ και εστιατορίων και υπογράφτηκαν νέα μισθωτήρια συμβόλαια αρκετά εκ των οποίων είναι προβληματικά, δηλαδή οι ανάδοχοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν νοίκια.