Νίκος Ανδρουλάκης – Χάρης Δούκας: Δύο ξένοι στην ίδια γιορτή

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας βρέθηκαν στο ίδιο μαγαζί με αφορμή την γιορτή του Παύλου Χρηστίδη αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα - Το κλίμα και τα πηγαδάκια.

Ο τίτλος της γνωστής τηλεοπτικής σειράς του MEGA «Δύο Ξένοι» αποτυπώνει γλαφυρά την σχέση μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του ΠαΣοΚ. Του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα.

Οι δύο άνδρες έτυχε να βρεθούν χθες, αργά το βράδυ για ένα χαλαρό ποτό, στο ίδιο μαγαζί, προκειμένου να ευχηθούν στον βουλευτή Νοτίου Τομέα Παύλο Χρηστίδη για την γιορτή του.

Βρέθηκαν στο ίδιο κτίριο, αλλά δεν αντάμωσαν. Δεν αντάλλαξαν ούτε ένα βλέμμα. Δεν είπαν ούτε ένα «γεια». Η απόσταση που είχαν ήταν μικρή. Μόλις λίγα μέτρα τους χώριζαν. Όμως κανείς από τους δύο δεν έκανε κίνηση να πάει προς το μέρος του άλλου και να σπάσει ο… πάγος που ένιωσαν οι παρευρισκόμενοι εν μέσω θέρους.

Πρώτα μπήκε ο Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έφτασε πρώτος στο μαγαζί που είχε επιλέξει να κάνει τη γιορτή του ο Παύλος Χρηστίδης. Φορώντας ένα μακό μπλουζάκι κι ένα τζιν, χαιρέτησε πρώτα όλους τους παρευρισκόμενους. Κάποιοι του ζήτησαν και φωτογραφίες που δεν αρνήθηκε. Στη συνέχεια έκατσε με δημοσιογράφους και με φίλους του από τα παλιά και συζητούσε. Η καρέκλα του ήταν ελαφρώς γυρισμένη και δεν είχε ορατότητα προς την είσοδο.

Εκείνη την στιγμή έφτασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος ευχήθηκε κι εκείνος μπαίνοντας στον Παύλο Χρηστίδη και στη συνέχεια χαιρέτησε άτομα που τον στήριξαν το προηγούμενο διάστημα. Ούτε αυτός αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με κόσμο που του ζήτησε να απαθανατίσουν μία στιγμή μαζί.

Μισή ώρα μαζί και… χώρια

Οι δύο άντρες βρέθηκαν για περίπου μισή ώρα στο ίδιο μαγαζί. Σε ένα μπαράκι κοντά στον σταθμό μετρό στη Δάφνη κι αυτό που σχολίασαν όσοι τους γνωρίζουν από παλιά, είναι πως η απόσταση που τους χωρίζει είναι μεγάλη. Οι πάλε ποτέ φίλοι και συνάδελφοι είναι πλέον δύο ξένοι στην ίδια πόλη. Τα 1,2 χιλιόμετρα που χωρίζουν την πλατεία Κοτζιά με την Χαριλάου Τρικούπη είναι μία απόσταση που δεν δείχνει να γεφυρώνεται. Αντίθετα, μετά τον χτεσινό βουβό διάλογο που συνοδεύτηκε με μία ηχηρή σιωπή, όλα δείχνουν πως το χάσμα μεταξύ τους έχει βαθύνει κι άλλο το τελευταίο διάστημα.

Χρηστίδης ο… ενωτικός

Ο Παύλος Χρηστίδης θα μπορούσε να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της ενότητας μετά την χτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε. Ο λόγος, δεν είναι μόνο ότι κατάφερε κάτι που θα γίνει μόνο στο ντιμπέιτ. Να βάλει δηλαδή στον ίδιο χώρο τους δύο μονομάχους. Αλλά κυρίως γιατί τον τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, με αριθμό μητρώου στο οργανωτικό του ΠαΣοΚ.

Η Μιλένα Αποστολάκη επίσης υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος ήταν εκεί. Ενώ αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του Γιάννη Σαβαλάνου του συζύγου της Άννας Διαμαντοπούλου που πολλοί πιστεύουν πως θα ανακοινώσει την υποψήφια της την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Σαβαλάνος σε πηγαδάκι που είχε με τους δημοσιογράφους, απέφυγε να πει το παραμικρό. Δεν είπε λέξη για το αν θα είναι υποψήφια η κ. Διαμαντοπούλου και πότε θα το ανακοινώσει. Αρκέστηκε όμως να αναφέρει πως αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Κοζάνη και πως θα ήθελε να ευχηθεί κι εκείνη στον Παύλο Χρηστίδη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών επίσης οι βουλευτές Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής και Κατερίνα Σπυριδάκη από το προεδρικό μπλοκ. Συνεργάτες του Μιχάλη Κατρίνη που ήταν εκείνη την ώρα σε τηλεοπτική εκπομπή εδώσαν επίσης το παρων όπως και συνεργάτες του Παύλου Γερουλάνου. Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με χιλιάδες σταυρούς προτίμησης στις πλάτες τους, όπως ο Κώστας Τσουκαλάς και ο Μιχάλης Καχριμάκης έφυγαν από το μπαρ τελευταίοι. Αποχώρησαν μαζί με αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, συνθέτοντας όλοι τους το ετερόκλητο πολιτικό μωσαϊκό που κάποιοι ονομάζουν «το όλον ΠαΣοΚ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.