Το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, το οποίο επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή επισκέφθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά την επίσκεψη του, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου, ο κύριος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κλιματική κρίση είναι παρούσα. Η αντιμετώπιση των επιπτώσεών της απαιτεί ένα σύγχρονο και συνεκτικό εθνικό σχέδιο που επικεντρώνεται στην προετοιμασία και την πρόληψη.

Η κλιματική κρίση είναι ένα οικουμενικό φαινόμενο και δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για αναχρονιστικές πολιτικές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποσπασματικά. Η πολιτική μας για το περιβάλλον και την ενέργεια δεν μπορεί να υποκύπτει σε μεγάλα συμφέροντα που επιθυμούν να διατηρήσουν ρυπογόνες μορφές παραγωγής ή ολιγοπώλια.

Η μετάβαση σε μια πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη θα φέρει πόρους που πρέπει να επενδύονται στις κοινωνικές δομές, ιδιαίτερα κατά την κλιματική κρίση, για την προστασία όλων.

Για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δομών υγείας, όπως το Καραμανδάνειο, απαιτείται συνεχής υποστήριξη και ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί τη συνεργασία όλων: κράτους, αυτοδιοίκησης, επιστημονικής κοινότητας και πολιτών. Οι πολιτικές πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες, δημοκρατικές και να συνδυάζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μόνο με συνεχές ενδιαφέρον και συντονισμένη δράση μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι δομές υγείας και η κοινωνία θα αντέξουν στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».