Ακρίβεια: Φθηνότερη η ενοικίαση ΙΧ στο εξωτερικό – Οι τιμές στην Ελλάδα

Γονατίζει η ακρίβεια - Φθηνότερες οι ενοικιάσεις οχημάτων στο εξωτερικό

Ακριβά πληρώνει ο Έλληνας τις διακοπές του, με τις διαφορές των τιμών να παρατηρούνται όχι μόνο σε σχέση με το εξωτερικό όλα και από τόπο σε τόπο.

Ας υποθέσουμε πως υπολογίζει κανείς να πάει σε κάποιο νησί μακριά από την Αθήνα.

Στην Κέρκυρα ή την Σαμοθράκη, υπολογίζοντας βενζίνες, χαμένες ώρες στον δρόμο, μετάβαση με το ferry boat από την μία, και από την άλλη, αεροπορικά, το πάρκινγκ του αεροδρομίου και ενοικίαση αυτοκινήτου, η διαφορά βγαίνει μάλλον μικρή αν αναλογιστεί κανείς πόση ταλαιπωρία γλιτώνει και πως ουσιαστικά κερδίζει 2 ημέρες διακοπών που δεν χάνονται στον δρόμο.

Υπάρχει όμως άλλη μία ιδιαιτερότητα της ελληνικής αγοράς. Προσφορά και ζήτηση κάνουν τις τιμές ενοικιάσεως ΙΧ να έχουν τεράστιες διαφορές από νησί σε νησί.

Στην Λευκάδα, παράδοση στο ξενοδοχείο από 5 έως 11 Αυγούστου, η τιμή για ένα ιταλικό Super Mini είναι για 6 ημέρες στα 385.66 ευρώ.

Ο ίδιος τύπος αυτοκινήτου και για το ίδιο διάστημα στην Κέρκυρα, παράδοση στο αεροδρόμιο, είναι στα 265 ευρώ.

Πόσο θα το πληρώναμε, όμως, στην Αθήνα;

Στην πρωτεύουσα από 5 έως 11 Αυγούστου, το ίδιο διάστημα με τα νησιά δηλαδή, και πάλι το ίδιο ιταλικό αυτοκίνητο πόλης παράδοση στο αεροδρόμιο, ενοικιάζεται στα 196,38 ευρώ από αρχική τιμή 230,16.

Φθηνότερα στο εξωτερικό

Στην Μάλτα, για το διάστημα 5 Αυγούστου έως 11 Αυγούστου, ένα μικρό αυτοκίνητο έχει μόλις 39 ευρώ, ενώ ένα ιταλικό μίνι ίδιο με αυτό που βλέπαμε στα ελληνικά νησιά είναι στα 65 ευρώ.

Ιδού και η απίστευτη προσφορά από το γραφείο ενοικιάσεων: Για παραλαβή από το αεροδρόμιο Μάλτας στις 5 Αυγούστου 10 το πρωί και παράδοση στις 10 πρωί στις 11 Αυγούστου, η τιμή για 6 ημέρες ανέρχεται σε μόλις 64,38 ευρώ.

Στα «ύψη» και τα ποδήλατα

Ακόμα και για τα ποδήλατα θα δούμε πως οι τιμές έχουν «πετάξει».

Οι τιμές είναι από ενοίκιο ημερησίως 15 ευρώ για τα Μ.Τ.Β, 12 ευρώ τα TREKKING CITY, 20 ευρώ ποδήλατα δρόμου και από 25 ευρώ οι κούρσες. Δηλαδή ένα ζευγάρι θα δώσει από 24 ως 50 ευρώ την ημέρα στην Πάρο και για 6 ημέρες 300 ευρώ για 2 ποδήλατα.

Όσο για τα μηχανάκια στην Σαντορίνη, το 125άρι στην υψηλή περίοδο από 20 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου έχει 28 ευρώ για 6 ημέρες δηλαδή θα φτάσει 168 ευρώ και εδώ μια τιμή που στα ίσια ανταγωνίζεται την τιμή αυτοκινήτων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.