Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Σε αυτές επεσήμανε τη συνέχιση της στήριξης προς την Ουκρανία, αλλά και την ανάγκη δέσμευσης ως προς τις αμυντικές δαπάντες.

«Γιορτάζουμε την δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο.  Συναντιόμαστε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων», συνέχισε ενώ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Είναι μία εποχή που η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μία εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την δική μας δέσμευση ως προς την δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο την Νατοϊκή Συμμαχία. (…) Δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.