Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν ο Ίβιτσα Ζούμπατς και ο Ντάριο Σάριτς. Οι δύο διεθνείς μπασκετμπολίστες της Κροατίας συμμετείχαν σε καυγά που ξέσπασε σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής.

Όλα συνέβησαν μετά το τελευταίο ματς του προολυμπιακού τουρνουά και την ήττα της Κροατίας από την Εθνική. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία της Κροατίας για το θέμα επισημαίνει ότι οι δύο παίκτες μαζί με την υπόλοιπη ομάδα είχαν βγει αρχικά για φαγητό.

Στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να συνεχίσουν για να πιουν ένα ποτό. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι δύο παίκτες δέχτηκαν αρχικά φραστική και μετά σωματική επίθεση από άλλους θαμώνες. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας οι δύο αθλητές βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Κροατίας

«Σε απάντηση σε πολυάριθμα ερωτήματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα και πύλες, η Κροατική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απαντά ως εξής:

Μετά τον τελικό αγώνα του προολυμπιακού τουρνουά στην Ελλάδα και το κοινό δείπνο, ο προπονητής ευχαρίστησε τους παίκτες για την παρουσία τους στην Εθνική και  «διέλυσε» την εθνική ομάδα, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος κοινής επιστροφής στο Ζάγκρεμπ, αλλά σε διάφορους προορισμούς ανάλογα με τις ανάγκες των παικτών.

Μετά από αρκετές εβδομάδες δύσκολης προετοιμασίας και αγώνων, οι παίκτες αποφάσισαν να κάνουν μια αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους ή στους συλλόγους τους. Ενώ σύχναζαν σε ένα από τα κλαμπ στην Αθήνα, κάποιοι παίκτες μας δέχτηκαν επίθεση αρχικά λεκτική και στη συνέχεια σωματική, γεγονός που τους έκανε φυσικά να αμυνθούν. Ήταν ένα σύντομο επεισόδιο που διακόπηκε από την παρέμβαση των σεκιούριτι του κλαμπ».