Οι σημαιοφόροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και η απόφαση

Το απόγευμα της Τρίτης θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Ολυμπιακής Επιτροπής το ποιοι θα είναι οι δύο σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι 2024 - Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να παρθεί η οριστική απόφαση για τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Δεδομένα αυτοί θα είναι δύο, όπως συνέβη και στο Τόκιο.

Το ποιοι θα είναι θα το αποφασίσει η Ολομέλεια της Ολυμπιακής Επιτροπής. Ήδη, οι συζητήσεις για τα ονόματα έχουν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. Τεντόγλου, Ντούσκος, Πετρούνιας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Στεφανίδη, Ντρισμπιώτη, Κορακάκη και Σάκκαρη είναι ορισμένα από αυτά.

Εκείνο που θα αποσαφηνιστεί στη συνεδρίαση είναι ποια κριτήρια θα ακολουθηθούν για να φτάσουμε στην τελική επιλογή. Θα είναι η αναγνωρισιμότητα των αθλητών; Οι διακρίσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Οι παρουσίες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Τα ονόματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Μαρίας Σάκκαρη δείχνουν να έχουν ένα προβάδισμα αυτή τη στιγμή. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη ήταν στο Τόκιο, ενώ οι αθλητές του στίβου θα πάνε αργότερα στο Παρίσι.

Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να γίνει κάποια έκπληξη. Για παράδειγμα να δούμε έναν αθλητή όπως ο Παναγιώτης Γκιώνης ο οποίος έχει ναι μεν δεν έχει κατακτήσει κάποιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα συμμετάσχει για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να είναι τελικά κάποιος αθλητής από την Εθνική Ομάδα του πόλο που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο. Πάντως, αυτή τη στιγμή δείχνει ως επικρατέστερο σενάριο στην τελετή έναρξης να είναι ένας αθλητής και μια αθλήτρια με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, όπως δηλαδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη και στην τελετή λήξης δύο που θα έχουν κατακτήσει μετάλλια στη διοργάνωση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.