Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Euro 2024. Το βράδυ της Τρίτης (09/07, 22.00) διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός με την Ισπανία και τη Γαλλία να διεκδικούν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Μια μεγάλη αναμέτρηση στην οποία δεν υπάρχει φαβορί και αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Οι σημαντικές απουσίες των Ισπανών

Οι τυπικά γηπεδούχοι Ισπανοί θα παραταχθούν στην αναμέτρηση έχοντας σημαντικές απουσίες. Ο Λε Νορμάντ και ο Καρβαχάλ θα απουσιάσουν λόγω καρτών, ενώ δεδομένα απών θα είναι και ο Πέδρι μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο.

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε αναμένεται να δώσει μεγάλο βάρος στο χώρο του κέντρου εκεί όπου οι Γάλλοι διαθέτουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Την ίδια ώρα ο Γιαμάλ και ο Γουίλιαμς θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ρήγματα από τις δύο πτέρυγες.

Αυτό θα είναι και ένα από τα σημεία κλειδιά της αναμέτρησης. Οι δύο εξτρέμ των Ισπανών είναι από τους πιο επιδραστικούς παίκτες αυτής της διοργάνωσης.

Το βάρος στον Εμπαπέ και η ανάγκη να βγουν και άλλοι μπροστά

Στην αντίπερα όχθη όλοι μοιάζουν να τα περιμένουν όλα από τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο σούπερ σταρ των Γάλλων είναι δεδομένο ότι δυσκολεύεται αρκετά με τη μάσκα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει διαμαρτυρηθεί για εσκεμμένα χτυπήματα των αντιπάλων του στο πρόσωπό του.

Την ίδια ώρα η εικόνα που παρουσιάζει η Γαλλία στο τουρνουά δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Ο Ντεσάμπ έχει επιλέξει μια ομάδα η οποία δύσκολα δέχεται γκολ, όμως την ίδια ώρα δημιουργεί και ελάχιστα. Περιμένει μια ατομική ενέργεια από τους Εμπαπέ, Κόλο Μουανί και Γκιεζμάν για λύσει τις αντίπαλες άμυνες.

Η τριάδα που έχει στο κέντρο ναι μεν ελέγχει το ρυθμό των αγώνων, όμως δεν δημιουργεί κινδύνους. Έτσι η επίθεση της Γαλλίας γίνεται προβλέψιμη και δεδομένα θα χρειαστεί κάτι παραπάνω κόντρα στην Ισπανία.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Ισπανία: Ουνάι Σιμάν, Νάβας, Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Όλμο, Ρόντρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα
  • Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Καντέ, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Γκριεζμάν, Κόλο Μουανί, Εμπαπέ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Τρίτη 9 Ιουλίου

  • 22:00 Ισπανία – Γαλλία

Τετάρτη 10 Ιουλίου

  • 22:00 Ολλανδία – Αγγλία

Ο δρόμος μέχρι τον τελικό