Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκε η παραλαβή του υπό κατασκευή δικτύου ύδρευσης της Βαρυμπόμπης, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το κρίσιμο θέμα της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο κεντρικό Μενίδι. Το συγκεκριμένο έργο, μήκους περίπου δέκα χιλιομέτρων, αναμένεται να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί από την ΕΥΔΑΠ εντός του 2025. Επιπλέον, συζητήθηκε η εγκατάσταση δικτύου υδροδότησης στην περιοχή Φλόγα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ, η πλήρης μελέτη για την τοποθέτηση δικτύου λυμάτων σε όλες τις εντός σχεδίου περιοχές της πόλης, όπου έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής, θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Το επόμενο βήμα θα είναι η αναζήτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης σε όλο τον Δήμο Αχαρνών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία μας με την ΕΥΔΑΠ αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών της πόλης μας. Με τα έργα αυτά, στοχεύουμε στη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής για τους δημότες μας. Προχωράμε δυναμικά και μεθοδικά για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για έναν σύγχρονο και βιώσιμο Δήμο Αχαρνών».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών Ιωάννης Δημητρακόπουλος και ο συνεργάτης του Δήμου σε θέματα ύδρευσης και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Διονύσης Ξένος.