Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Γηροκομειό, της Πάτρας.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Μάλιστα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Επίσης, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα κοντά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων, στο «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο, στο θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα» και σε κατοικίες, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, αν αυτό απαιτηθεί.

Όσον αφορά τις ζημιές από την φωτιά, υπάρχουν αναφορές για μεγάλες φθορές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την φωτιά, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «βιώσαμε κάποιες από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, δεδομένου ότι εκδηλώθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή που δεν βρίσκεται απλά στις παρυφές, αλλά ουσιαστικά, στο κέντρο της Πάτρας».

«Από κοινού με τις δυνάμεις ασφαλείας, τον Δήμο Πατρέων, την 6η υγειονομική περιφέρεια και τους εθελοντές, καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά κυρίως να μην απειλήσει ζωές.

Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση μέχρι την πλήρη και οριστική εξουδετέρωση της συγκεκριμένης απειλής, αλλά και δεδομένης της πολύ υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει για όλη τη Δυτική Ελλάδα τις επόμενες μέρες και ώρες, λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι συμπολίτες μας στην Πάτρα, αλλά και σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας ας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπογράμμισε σε δηλώσεις ότι «η σημερινή μεγάλη φωτιά στο Γηροκομειό, επί της ουσίας μέσα στον οικιστικό ιστό, δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μεγάλη καταστροφή». 

«Σήμερα το αποφύγαμε, αλλά μπροστά μας έχουμε μια διαχρονική απειλή, πράγμα που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων -της σημερινής και των προηγούμενων- και ενός συστήματος που το μόνο που το νοιάζει είναι τα κέρδη των λίγων», συνέχισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ