Νεκρή 40χρονη ιστιοπλόος στην Κάσο – Τι συνέβη

Τη ζωή της έχασε 40χρονη ιστοπλόος η οποία για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε μέσα στη θάλασσα ανοικτά της Κάσου - Έρευνα από το λιμενικό

Τραγωδία είχαμε το βράδυ ανάμεσα στην Κάσο και την Κάρπαθο. Στην θαλάσσια περιοχή της Αστακιδας ένα ισπανικό σκάφος το οποίο συμμετείχε σε ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Δύο μέλη του πληρώματός του βρέθηκαν στη θάλασσα και αμέσως στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού από τα δύο νησιά για βοήθεια.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι με τις ριπές να ξεπερνούν τα 60 χιλιόμετρα την ώρα. Τελικά τα άτομα περισυνελέγησαν από το ιστιοφόρο, όμως διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της. Τελικά μεταφέρθηκε με το σκάφος του λιμενικού στην Κάσο και αμέσως πήγε στο ΠΠΙ του νησιού.

Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της και αποφασίστηκε η διακομιδή της στη Ρόδο για να υποβληθεί η σορός της σε Ιατροδικαστική εξέταση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είχε ζητηθεί η βοήθεια από ελικόπτερο, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών δεν ήταν εφικτή η προσέγγιση στο σημείο.

Η ανακοίνωση του λιμενικού σώματος

«Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.