Η είδηση του θανάτου της 40χρονης ιστιοπλόου που συμμετείχε στον αγώνα Aegean 600 έχει προκαλέσει θλίψη στον χώρο της ιστιοπλοΐας στη χώρα μας. Η γαλλικής καταγωγής Anna Konontchouk είναι η άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της ανοικτά της Κάσου και της Καρπάθου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο Καρπάθιο πέλαγος έπνεαν ισχυροί άνεμοι την ώρα του ατυχήματος. Η 40χρονη φέρεται να προσπάθησε να ανοίξει ένα πανί την ώρα που ένα κύμα χτύπησε το σκάφος με αποτέλεσμα εκείνη να βρεθεί στη θάλασσα.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο ότι το χτύπημα που φέρει στο κεφάλι προήλθαν αφότου εκείνη έπεσε στο νερό.

Ποια ήταν η Anna Konontchouk

  • Η 40χρονη ήταν γαλλικής καταγωγής και λάτρευε την ιστιοπλοΐα. Ήταν στέλεχος εταιρείας real estate και προσέφερε υπηρεσίες διαχείρισης κατοικιών στη γαλλική Ριβιέρα.

Γιατί κρατείται ο καπετάνιος

  • Ο καπετάνιος και το σκάφος παραμένουν στην Κάσο. Οι Λιμενικές Αρχές ανακρίνουν τον καπετάνιο για να διευκρινίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα και εάν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια των αθλητών.

Η ανακοίνωση του Aegean 600

  • «Οι εξαιρετικά ισχυρές εντάσεις του Μελτεμιού που επικρατούσαν στο Καρπάθιο Πέλαγος δυσκόλεψαν το στόλο του Aegean 600, ο οποίος πραγματοποιεί τον περίπλου του Αιγαίου σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, με αποτέλεσμα 14 σκάφη να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου. Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν. Oλόκληρη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και οι ιδιαιτέρως οι διοργανωτές εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το συμβάν».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

  • «Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου»