Κάρπαθος: Πως πέθανε η 40χρονη Γαλλίδα – Τα αίτια της τραγωδίας

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στη βραχονησίδα Αστακίδα, ανοιχτά της Καρπάθου, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να αγγίζουν τα 9 μποφόρ, τις ριπές τα 10 και τα κύματα να ξεπερνούν τα 2 μέτρα.

Μία 40χρονη Γαλλίδα μέλος πληρώματος ιστιοφόρου σκάφους βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοιχτής θαλάσσης ανοιχτά της Καρπάθου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στη βραχονησίδα Αστακίδα, ανοιχτά της Καρπάθου, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να αγγίζουν τα 9 μποφόρ, τις ριπές τα 10 και τα κύματα να ξεπερνούν τα 2 μέτρα.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας η άτυχη Γαλλίδα και ένας 36χρονος Ουκρανός αθλητής βρέθηκαν στη θάλασσα. Η συνέχεια για την 40χρονη εφιαλτική.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Τα πληρώματα από τα υπόλοιπα σκάφη άκουγαν από τον ασύρματο ότι άνθρωπος βρίσκεται στη θάλασσα, την ώρα που οι συναθλητές της 40χρονης βούτηξαν στη θάλασσα για να τη σώσουν.

«Το πλήρωμα έκανε τις αναγκαίες απαραίτητες από τους κανονισμούς ενέργειες και ανέσυραν τα δύο άτομα. Δυστυχώς η κοπέλα ανεσύρθη χωρίς τις αισθήσεις», είπε ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος παν. ομίλου ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης.

Ζητήθηκε συνδρομή ελικοπτέρου ωστόσο λόγω κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να προσεγγίσει και ανέλαβε δράση το σκάφος από το λιμεναρχείο της Καρπάθου. Λιμενικοί από την Κάρπαθο συνόδευσαν το σκάφος με τη σορό της άτυχης γυναίκας στο λιμάνι της Κάσου.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται, καθώς υπάρχουν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, αναφορικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, 14 σκάφη που πραγματοποιούν τον περίπλου του Αιγαίου, σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, εγκατέλειψαν τον αγώνα.

«Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου. Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Aegean 600.

Η σορός της 40χρονης μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Τα μέλη του πληρώματος θα δώσουν αναλυτικές καταθέσεις για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η τραγωδία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.