Δήμος Αθηναίων: Με δομή μαφίας οι εκβιαστές – Οι σημειώσεις που τους «καίνε»

Χαρακτηριστικά μαφίας είχε το κύκλωμα δημοσίων υπαλλήλων που εκβίαζε επιχειρηματίες - Οι σημειώσεις που «μαρτυρούν» τον τρόπο δράση τους

Δομή και λειτουργία που παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση είχε υιοθετήσει το κύκλωμα των διεφθαρμένων δημοσιών υπαλλήλων που για τουλάχιστον 1,5 χρόνο εκβίαζαν επιχειρηματίες, ξενοδόχους ακόμα και ιδιοκτήτες περιπτέρων και αποσπούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Κατέγραφαν τα πάντα, τα ποσά που εισέπρατταν, όσα επρόκειτο να εισπράξουν από τους εκβιασμούς καθώς και τις ημερομηνίες και τα ποσοστά τους από την μοιρασιά.

Σημειώσεις «φωτιά»

28/04/2023

Υπόλοιπο οφειλής προς δημοτική 1.000 ευρώ

-Αμοιβή Σπύρου: 2500 ευρώ
-Αμοιβή Νάνσυς: 250 ευρώ

27/04/2023

Δημοτική 500 ευρώ έναντι

Η δράση του κυκλώματος υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων, του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής δεν είχε περιοριστεί στην πρωτεύουσα. Όπως αποκαλύπτεται, είχαν εξαπλωθεί και σε προάστια, ακόμη και στο Νησί των Ανέμων.

30/07/2023
«Έδωσα στην Αναστασία από μόνη μου, για τη δουλειά που έχει κάνει, 1500 ευρώ (τα οποία είναι εντός της συμφωνίας των 10.000 ευρώ που είχαμε κάνει)».

«Οι έλεγχοι γινόντουσαν κανονικά όπως έπρεπε να γίνουν. Τώρα αν κάποιος πήγαινε μόνος του, μετά τον έλεγχο, και κανόνιζε οτιδήποτε για να γίνει οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, δεν μπορεί να το ξέρει ο υπάλληλος που πάει να κάνει τον έλεγχο», είπε ο Δημήτρης Παρασκευής, γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δ. Αστυνομίας.

Θράσος και… καρατόμηση

Ως άμεσα εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των εκβιαστών φέρονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΠαΣοΚ σε κομβικές θέσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠαΣοΚ προχώρησε σε αναστολή της κομματικής ιδιότητας και των δύο.

Ο επίορκος υπάλληλος έχει καταγραφεί να ζητά παραπάνω χρήματα για… να πάει διακοπές.

Κατηγορούμενος: Πάμε ένα τριχίλιαρο;
Κατηγορούμενη: Νομίζω δύο είναι καλύτερα εδώ.
Κατηγορούμενος: Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί είναι χαρακτηριστικοί της δράσης, αλλά και του θράσους τους.

Κατηγορούμενη 1: Αυτός είναι και μ…., προσπαθεί να το παίξει. Ε, αυτός έχει σαν μηχανικό αυτόν που είχε αναλάβει τον Νίκο που ξέρει ο Αργύρης που είναι στο ΠαΣοΚ, που σου ‘χα πει. Δεν θυμάμαι το επίθετο.
Κατηγορούμενη 2: Μμμ.
Κατηγορούμενη 1: Προσπαθεί, ρε παιδί μου, να τη βγάλει τζάμπα και να σε πείσει ότι είναι όλα σωστά.

Σε αργία είχαν τεθεί τα δύο στελέχη νωρίτερα από το υπουργείο Πολιτισμού.

«Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Και οι 14 συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν αύριο Τετάρτη 10/07.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.