Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠαΣοΚ που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών σε καταστηματάρχες στην Αθήνα, προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠαΣοΚ.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠαΣοΚ, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε αναστολή υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού

Νωρίτερα το υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε ότι έθεσε σε αναστολή καθηκόντων υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα απεστάλη έγγραφο από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του υπουργείου.