Κάθε έπος κάποτε τελειώνει και η 3η σεζόν της spin-off σειράς «Vikings: Valhala» έρχεται την Πέμπτη (11/07) για να γράψει τον επίλογο του επικού ιστορικού δράματος του Netflix που εξιστορεί τις θρυλικές περιπέτειες μερικών από τους πιο διάσημους Βίκινγκς που έζησαν ποτέ. Για την τελευταία αυτή σεζόν, λοιπόν, ο δημιουργός Τζεμπ Στιούαρτ έχει υποσχεθεί «ακόμα περισσότερα λουτρά αίματος και μούσια».

Μιλώντας στο Tudum λίγο πριν την κυκλοφορία της 3ης και τελευταίας σεζόν, ο Στιούαρτ δήλωσε, καταρχάς, «ευγνώμων» που του δόθηκε η ευκαιρία να αφηγηθεί τις ιστορίες του Λέιφ (Σαμ Κόρλετ), του Χάραλντ (Λέο Σούτερ) και της Φρέιντις (Φρίντα Γκούσταβσον).

«Ήξερα από την αρχή ότι ήθελα να αφηγηθώ την ιστορία των τριών πλέον διάσημων Βίκινγκς, αλλά και πώς έγιναν τα είδωλα που ξέρουμε σήμερα, και αυτό ακριβώς κάναμε», είπε ο αμερικανός σεναριογράφος και παραγωγός, και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι «το κοινό θα ενθουσιαστεί με τις νέες κορυφές που κατακτήσαμε με αυτούς τους ήρωες στην 3η σεζόν».

Οσο αναμένουμε τα νέα επεισόδια, πάμε να θυμηθούμε τι πραγματεύεται η σειρά, τι έχουμε δει έως τώρα αλλά και τι αναμένεται να δούμε.

Φωτ.: Netflix

Τι πραγματεύεται η σειρά «Vikings: Valhala»

Η επιτυχία της βραβευμένης με Emmy σειράς του Μάικλ Χιρστ «Vikings» άνοιξε τον δρόμο για μια τηλεοπτική συνέχεια, η οποία ήρθε με το «Vikings: Valhala» του Τζεμπ Στιούαρτ το 2022.

Με αφετηρία τις αρχές του 11ου αιώνα, 100 δηλαδή χρόνια μετά τα γεγονότα της προκατόχου της, η σειρά παρακολουθεί τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των Βίκινγκς και των Άγγλων, καθώς και τις αντιμαχόμενες φατρίες των παγανιστών Βίκινγκς και εκείνων με χριστιανικές πεποιθήσεις.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι περιπέτειες του θρυλικού εξερευνητή Λέιφ Έρικσον και της δυναμικής και πεισματάρας αδελφής του Φρέιντις, του φιλόδοξου Νορβηγού πρίγκιπα Χάραλντ Σίγκουρντσον και του ετεροθαλή αδελφού του Όλαφ Χάραλντσον (Γιοχάνες Χάουκουρ Γιοχάνεσον) αλλά και της βασίλισσας Έμμα της Νορμανδίας (Λόρα Μπερλίν). Καθώς καθένας και καθεμία από αυτούς αγωνίζεται για τα πιστεύω, τα εδάφη και την κληρονομιά του όμως, οι πορείες τους μοιάζουν διαρκώς να συγκλίνουν.

Φωτ.: Netflix

Πού είχαμε μείνει;

Η δεύτερη σεζόν ήταν γεμάτη εκπλήξεις για τη Φρέιντα, τον Λέιφ, τον Χάραλντ και τη βασίλισσα Έμμα, με το φινάλε να στρώνει το δρόμο για μερικές συναρπαστικές και εν δυνάμει καταστροφικές εξελίξεις για όλους. Στη διάρκεια 8 επεισοδίων, παρακολουθήσαμε τους δρόμους των τριών πρωταγωνιστών να χωρίζονται και να τους οδηγούν σε εντελώς διαφορετικά πλέον μονοπάτια.

Μετά τον χωρισμό της με τον Χάραλντ, η Φρέιντις έβαλε πλώρη για το περιβόητο οχυρό των Βίκινγκς, το Γιόμσμποργκ, όπου έφερε στη ζωή έναν γιο. Αφού βρέθηκε αιχμάλωτη και αντιμέτωπη με την αρπαγή του γιού της και τον θάνατο, κατάφερε να γίνει η νέα ηγέτις της παγανιστικής κοινότητας του Γιόμσμποργκ.

Ο Λέιφ και ο Χάραλντ, από την άλλη, ρίχτηκαν σε ένα παράτολμο ταξίδι με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Μετά από δεκάδες περιπέτειες και εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι τελευταίες στιγμές της 2ης σεζόν τους βρήκαν τελικά στην Πόλη, και μάλιστα με την εύνοια του Αυτοκράτορα Ρωμανού.

Την ίδια στιγμή, μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της, έφερε την Εμμα αντιμέτωπη με την προδοσία του Γκόντγουιν. Εξαιτίας όμως του γάμου του τελευταίου με τη Γκίτα, η Έμμα δεν κατάφερε να τον ξεφορτωθεί. Ωστόσο, γνωρίζει πλέον όχι μόνο ποιο είναι το πραγματικό του σχέδιο αλλά και πόσο μακριά είναι διατεθειμένος να φτάσει για να το πετύχει χωρίς να λερώσει τα χέρια του.

Τι αναμένεται να δούμε στην 3η σεζόν

Φωτ.: Netflix

Τα γεγονότα της 3ης σεζόν λαμβάνουν χώρα επτά χρόνια μετά τα όσα είδαμε στη 2η. Η Φρέιντις, που είναι πλέον η αδιαμφισβήτητη ηγέτις του παγανιστικού Γιόμσμποργκ, αναζητά μια ευτυχισμένη ζωή για τον λαό της.

Την ίδια στιγμή, ο Χάραλντ φιλοδοξεί να γίνει βασιλιάς της Νορβηγίας, ενώ ο Λέιφ αναζητά τη Χρυσή Γη. Όμως, ο δρόμος και των τριών για το πεπρωμένο είναι στρωμένος με προκλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίσημο τρέιλερ του νέου αυτού κεφαλαίου, που κυκλοφόρησε πριν τρεις εβδομάδες, θέτει επίσης τις βάσεις για την πολυαναμενόμενη άφιξη του Έρικ του Κόκκινου (Γκόραν Βίσνιτς), του πατέρα του Λέιφ και της Φρέιντις, ενός χαρακτήρα του οποίου το όνομα είχε μεγάλη βαρύτητα κατά τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Η 3η σεζόν της σειράς κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 11/07.