Μπορεί οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας να προετοιμάζονται για τον ημιτελικό του Euro 2024 με την Ισπανία, ωστόσο πολλοί από αυτούς είχαν το μυαλό τους και στις εκλογές στη Γαλλία. Πολλοί από αυτούς είχαν εκφραστεί ανοικτά κατά της Λεπέν και η ήττα της ακροδεξιάς έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς.

Τρανό παράδειγμα ο Ζιλ Κουντέ. Μετά τον αγώνα με το Βέλγιο είχε επισημάνει: «Απογοητεύτηκα που είδα την κατεύθυνση που παίρνει η χώρα μας με μεγάλη υποστήριξη σε ένα κόμμα που είναι ενάντια στις αξίες μας –τις αξίες της κοινής συμβίωσης, του σεβασμού– και που θέλει να διχάσει τους Γάλλους»

Έτσι μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου έγραψε στα social media: «Η ανακούφιση είναι ίση με την ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων, είναι τεράστια. Συγχαρητήρια σε όλους τους Γάλλους που κινητοποιήθηκαν ώστε αυτή η όμορφη χώρα που είναι η Γαλλία να μην βρεθεί να κυβερνάται από την ακροδεξιά».

Σε ανάλογο τόνο και μήνυμα του Τουράμ, ο οποίος σε story στο Instagram ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στον κίνδυνο που πλανάται πάνω από την όμορφη χώρα μας. Ζήτω η διαφορετικότητα. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η Γαλλία. Η μάχη συνεχίζεται».

Από την πλευρά του ο Ορελιέν Τσουαμένι έγραψε: «Η νίκη του λαού».