Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – Στην περιοχή Σκάρπα

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Σκάρπα στο Λουτράκι.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – Στην περιοχή Σκάρπα

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Σκάρπα στο Λουτράκι.

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 8/7 στο Λουτράκι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στην περιοχή Σκάρπα.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και η εθελοντική ομάδα Προστασίας Δασών Λουτρακίου.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 16 περιοχές

Υπενθυμίζεται, ότι υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη χώρα (κατηγορία 3) για σήμερα, Δευτέρα (8/7), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Με βάση τον χάρτη, ο κίνδυνος για την πρόκληση πυρκαγιάς για το Σάββατο είναι υψηλός σε ολόκληρη την Αττική, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία, αλλά και στις περιοχές Έβρου, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Ηλείας, Εύβοιας, Σκύρου, Κρήτης, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, νησιών Β.Α Αιγαίου & Ιονίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.