Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι η Γαλλία και η Πορτογαλία έμειναν στο ισόπαλο 0-0 μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού. Έτσι, έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί οι Γάλλοι ήταν πιο ψύχραιμοι επικράτησαν 5-3 και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2024.

Στο πρώτο ημίχρονο ευκαιρία της προκοπής δεν είδαμε. Καθαρή φάση, δηλαδή. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και το παιχνίδι να είναι ντέρμπι, αλλά η μεγάλη φάση απουσίαζε. Η Πορτογαλία ξεκίνησε καλύτερα, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, ενώ η Γαλλία έπαιζε κοντρολαρισμένα, χωρίς ρίσκο, αλλά και πρόβλημα στην επιθετική δημιουργία. Εύλογα τα πρώτα 45 λεπτά (και κάτι) συμπληρώθηκαν χωρίς γκολ και την αγωνία στα ύψη.

Είχαν τις ευκαιρίες όχι την αποτελεσματικότητα

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν άλλαξε ως προς την ένταση, άλλαξε ως προς τις ευκαιρίες. Στο 61′ η Πορτογαλία απείλησε με τον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος όμως νικήθηκε μέσα στην περιοχή από τον Μενιάν. Η Γαλλία απάντησε στο 70′ με τον Καμαβινγκά, το σουτ του οποίου βρήκε λίγο το δεξί δοκάρι του Κόστα και έφυγε άουτ.

Το 0-0 οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, με τους Πορτογάλους να βαραίνουν κι άλλο τα πόδια τους σε διάστημα λίγων ημερών. Στον έξτρα χρόνο δεν έλειψαν οι συγκινήσεις και οι φάσεις, έλειψε όμως το γκολ και η ιστορία γράφτηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Μοιραίος ο Φέλιξ

Στη «ρώσικη ρουλέτα» Ντεμπελέ, Ρονάλντο, Φοφανά, Μπερνάντο Σίλβα, Κουντέ ευστόχησαν, ο Ζοάο Φέλιξ αστόχησε (δοκάρι), ο Μπαρκολά σκόραρε κι έδωσε το πλεονέκτημα στους Γάλλους και ο Eρνταντέζ έγραψε το τελικό 5-3 (ο Μέντες είχε κρατήσει ζωντανούς τους Πορτογάλους προσωρινά) χαρίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά στους «τρικολόρ».