Τι είδαμε:

  • Το άστρο του Ντάνι Όλμο: Μπήκε τόσο νωρίς στο ματς από σπόντα, λόγω του τραυματισμού του Πέδρι. Από τα πόδια του όμως έμελλε να προκριθεί η Ισπανία. Ο λόγος για τον Ντάνι Όλμο ο οποίος άνοιξε το σκορ και από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκε το δεύτερο τέρμα των Ισπανών. Στα 26 του πια ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας θέλει έναν μεγάλο τίτλο και με την Εθνική Ισπανίας. Άλλωστε, επέλεξε να φορά τη φανέλα της αφού έχει και κροατικές ρίζες και το 2019 κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στις δύο χώρες.
  • Τον Πέπε να λυγίζει: Σε όλη του την καριέρα, ακόμα και τώρα στα 41του χρόνια είχε τη φήμη ενός σκληρού αμυντικού. Παίζοντας πάντοτε με το γνωστό του πάθος και τη δεδομένη του ποιότητα ο Πέπε έκανε μια λαμπρή καριέρα. Κόντρα στη Γαλλία έδωσε πιθανότατα το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας και μετά τον αποκλεισμό ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο που έσπευσε να τον παρηγορήσει εμφανώς συγκινημένος και ο ίδιος.

Τι δεν είδαμε

Το «αντίο» που θα άξιζε στον Τόνι Κρος: Ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστήριζες στη ματσάρα της Γερμανίας με την Ισπανία δεδομένα αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο θα ήθελες να δεις λίγο Τόνι Κρος ακόμα. Ο Γερμανός έχει ανακοινώσει ότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του στο Euro 2024, ήθελε να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής αλλά δεν τα κατάφερε. Ακόμα όμως και σε αυτό το ματς ήταν συγκλονιστικός κάτι που μαρτυρούν οι 102 ενέργειες που έκανε με την μπάλα. Περισσότερες από κάθε άλλον στο γήπεδο. Θα μας λείψεις Τόνι Κρος.

Τι θα δούμε

  • Μάχη των παλιών με του νέους: Θεωρητικά οι δύο προημιτελικοί του Σαββάτου, τουλάχιστον από πλευράς ονομάτων, μοιάζουν με μάχες Δαβίδ εναντίον Γολιάθ. Από τη μία η Αγγλία και η Ολλανδία και από την άλλη η Ελβετία με την Τουρκία. Οι δύο πρώτες έχουν το όνομα και μένει να αποδείξουν ότι έχουν και τη χάρη για να βρεθούν στα ημιτελικά του Euro 2024. Από την άλλη Ελβετία και Τουρκία μπορούν να αποδειχθούν σκληρά καρύδια. Μέχρι στιγμής ειδικά η Αγγλία δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της και δεν αποκλείεται να δούμε κάποια μεγάλη έκπληξη.

Συντονιστείτε

  • 19:00 Αγγλία – Ελβετία / ΕΡΤ1
  • 22:00 Ολλανδία – Τουρκία / ΕΡΤ1