Ψυχικό: Προσαγωγή υπόπτου για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη – Εμπλέκεται σε απαγωγή

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην προσαγωγή ενός άνδρας ελληνικής καταγωγής για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό - Τα στοιχεία που βρήκαν οι Αρχές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές προσήγαγαν το βράδυ της Παρασκευής (05.07.24) έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής ως ύποπτο για την άγρια δολοφονία, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υπ0όθεση απαγωγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάμερες και μαρτυρίες οδήγησαν τους αναλυτές των Ανθρωποκτονιών στην προσαγωγή του συγκεκριμένου ατόμου, ύποπτου, για την εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό την περασμένη εβδομάδα.

Η ψυχραιμία του εκτελεστή

Από τα 80 βίντεο που αναλύουν οι αστυνομικοί από το σημείο της εκτέλεσης στο Ψυχικό προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον μοναχικό λύκο που ζωσμένος με δύο εννιάρια πιστόλια είχε την ψυχραιμία να προσεγγίσει το αυτοκίνητο του τοπογράφου χωρίς να κατέβει από τη μηχανή, και να τον πυροβολήσει δεκάδες φορές στοχεύοντας μόνο με το ένα χέρι.

Στην υπόθεση έχει μπει και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία διερευνά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του τοπογράφου, όπως επίσης και συγγενικών προσώπων και του στενού επαγγελματικού περιβάλλοντός του.

Στη Μύκονο εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι θα βρουν τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου, με τον δολοφόνο του τρία 24ωρα αργότερα να παραμένει ασύλληπτος. Οι έρευνες εστιάζουν σε αντιδικίες του 54χρονου αλλά και σε καταγγελίες για πλαστά τοπογραφικά σχέδια.

«Δεν προκύπτει να έχει ομάδα υποστήριξης»

«Το νεότερο που έχουμε είναι ότι από τη βαλλιστική βρέθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έπεσαν τα σαγόνια των αστυνομικών, δεν το περίμεναν ποτέ. Είναι λίγο μπερδεμένο το μυαλό των αστυνομικών γιατί σου λένε ή έχουμε έναν σούπερ εκτελεστή που δε μασάει ή έχουμε κάτι άλλο το οποίο είναι μοναχικός λύκος, ένας άνθρωπος ο οποίος ήθελε σώνει και καλά να τον βγάλει από τη μέση; Αυτό δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα γιατί δεν υπάρχει η μεθοδολογία για τα πληρωμένα συμβόλαια».

Όπως λέει ο ίδιος: «Ήθελε να είναι 100% σίγουρος για αυτό πήρε δύο όπλα. Όσο έχει ψάξει η Αστυνομία, δεν προκύπτει να έχει ομάδα υποστήριξης».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές το μεσημέρι συντετριμμένη η οικογένεια και οι φίλοι του 54χρονου τοπογράφου με οδύνη τον αποχαιρέτησαν στον Ιερό ναό της Αγίας Άννας στο Χαλάνδρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.