Με τη νίκη των Εργατικών στην Βρετανία, δεν είναι λίγοι εδώ στην Αθήνα που πιστεύουν πως θα δοθεί μια νέα ώθηση στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα (ένα δίκαιο αίτημα που η κυβέρνηση Σούνακ, απέρριπτε χωρίς καν να το συζητήσει), σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία της βρετανικής και της διεθνούς κοινής γνώμης να υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα της χώρας μας, την επιστροφή όλων των τμημάτων του μοναδικού αυτού μνημείου στην Αθήνα.

Απλώς υπενθυμίζω, αναφέρει η ίδια πηγή, ότι κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα η Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) προχώρησε σε μία παρέμβαση ενόψει των εκλογών, ώστε οι υποψήφιοι να εντάξουν στο πρόγραμμά τους το δίκαιο αίτημα για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή στην Αθήνα και στο μουσείο της Ακρόπολης.

Η επιστολή, ζητούσε από τους υποψηφίους βουλευτές να υποστηρίξουν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, έχει αποσταλεί σε περισσότερους από 600 μέλη και φίλους της BCRPM, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να τη στείλουν στους πολιτικούς της περιφέρειάς τους.