Γευστική ποικιλία σαλατικών με καλαμάρι

Μια συνταγή για όσους θέλουν να φάνε το ψάρι τους με έναν διαφορετικό αλλά δροσερό και καθόλου βαρύ τρόπο. Πρόκειται για μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για να εντάξετε στο κυρίως σας θαλασσινά με σαλάτα χωρίς να είναι κάτι συνηθισμένο.

Γιώργος Χάψας
Γευστική ποικιλία σαλατικών με καλαμάρι

Μια συνταγή για όσους θέλουν να φάνε το ψάρι τους με έναν διαφορετικό αλλά δροσερό και καθόλου βαρύ τρόπο. Πρόκειται για μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για να εντάξετε στο κυρίως σας θαλασσινά με σαλάτα χωρίς να είναι κάτι συνηθισμένο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

15λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

  •  2 κόκκινες πιπεριές τσίλι, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
  •  2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  •  2 ολόκληρα καλαμάρια (περίπου 400 γρ.) καθαρισμένα
  •  100 γρ. ρόκα
  •  Καρδιές από 1 μαρούλι
  •  10 γρ. κάπαρη
  •  30 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  •  20 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
  •  1 κ.σ. μουστάρδα
  •  Χυμό από 2 μοσχολέμονα
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες (το λευκό μέρος)
  •  100 ml λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το τσίλι με το λάδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τα καλαμάρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα – ιδανικά όλη τη νύχτα.

  2. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα καλαμάρια και από τις δύο μεριές. Λίγο πριν από το τέλος, σβήνουμε με το χυμό μοσχολέμονου.

  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κάπαρη, τις ελιές και τελευταίο το κρασί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

  4. Πλένουμε τη ρόκα και το μαρούλι, τα κόβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες με τη σάλτσα του, τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

  5. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε βαθύ πιάτο.

Μικρά Μυστικά

Για έξτρα άρωμα, προσθέστε κατά το σερβίρισμα λίγο ξύσμα λεμονιού και φρέσκο θυμάρι.