Την παραίτησή του από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ, μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές της χώρας.

Ο κ. Σούνακ κατά την τελευταία του ομιλία έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ πήρε την πλήρη ευθύνη για την βαριά ήττα των Συντηρητικών. «Λυπάμαι και ζητώ συγνώμη απ’ όλους τους πολίτες που δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους βουλευτές που έχασαν τη θέση τους τους στη Βουλή των Κοινοτήτων», τόνισε.

«Έδωσα τα τα πάντα στην κυβέρνηση αλλά στείλατε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως είπε θα παραιτηθεί από αρχηγός των Τόρις διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν θα γίνει άμεσα αλλά μόλις «ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διεργασίες».

Αναφερόμενος στον Κιρ Στάρμερ είπε ότι του εύχεται τα καλύτερα και ότι από τη θέση του πρωθυπουργού της Βρετανίας θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε όλους όσοι τον στήριξαν ευχαρίστησε το προσωπικό του, τους οικείους του και κυρίως τη σύζυγό του και τις κόρες του.

«Ποτέ φυσικά δεν θα μπορέσω να ανταποδώσω τις θυσίες που έκαναν για μένα, έτσι ώστε να μπορέσω και εγώ να υποστηρίξω από αυτή τη θέση τη χώρα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρίσι Σούνακ.

«Είμαι μετανάστης τρίτης γενιάς και πραγματικά η Μεγάλη Βρετανία μας προσέφερε ό,τι μπορούσε περισσότερο στην οικογένεια, στη γενιά του παππού και του πατέρα μου, έτσι ώστε να μπορέσω να γίνω πρωθυπουργός. Αυτο το όραμα της ανεκτικότητας και της κατανόησης, όπως επίσης και της στήριξης, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων. Πρόκειται για μια δύσκολη μέρα στο τέλος μιας σειράς που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη γιατί πρέπει να εγκαταλείψω αυτή τη θέση», υπογράμμισε.