Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αναγνώρισε νωρίς το πρωί τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές και ενημέρωσε πως επικοινώνησε ήδη με τον Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρεί.

«Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε αυτές τις εκλογές και τηλεφώνησα στον Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρώ για τη νίκη του. Σήμερα, η εξουσία θα αλλάξει χέρια με ειρηνικό και ομαλό τρόπο, με καλή θέληση από όλες τις πλευρές. Ο βρετανικός λαός έβγαλε μια απογοητευτική ετυμηγορία απόψε, υπάρχουν πολλά να μάθουμε… και αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα», είπε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Πρωθυπουργός.

«Στους πολλούς καλούς, σκληρά εργαζόμενους Συντηρητικούς υποψηφίους που έχασαν απόψε, παρά τις άοκνες προσπάθειές τους, λυπάμαι», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, η δήλωση του Σούνακ συνοδεύτηκε από ένα ευτράπελο με τον Youtuber Νίκο Ομιλάνα να εμφανίζεται στο φόντο κρατώντας ένα χαρτί με το γράμμα L το πρώτο γράμμα της λέξης loser.

Η πρωθυπουργική θητεία του Σούνακ ολοκληρώνεται με μια βαριά ήττα, καθώς οι Συντηρητικοί καταγράφουν μια από τις χειρότερες επιδόσεις τους από ιδρύσεως του κόμματος. Πρόκειται ουσιαστικά για ολική ανατροπή του εκλογικού σκηνικού σε σύγκριση με το 2019, όταν ο Μπόρις Τζόνσον είχε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε οδηγήσει τους Εργατικούς στη χειρότερη επίδοσή τους από το 1935.

Για πρώτη φορά μετά τον Γκόρντον Μπράουν (2007-2010), ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ θα έχει ένοικο έναν Εργατικό, τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος οδήγησε το κόμμα του σε θρίαμβο, εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο.