Τελικά στο τέλος δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί. Ο Μικέλ Μερίνο με γκολ στο 120′ σφράγισε το 2-1 της Ισπανίας κόντρα στους διοργανωτές και έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024 στους Ίβηρες.

Το ματς είχε συναρπαστική εξέλιξη και πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ισπανούς ήταν ο Όλμο, ο οποίος άνοιξε το σκορ και έδωσε την ασίστ στον Μικέλ Μερίνο για το «χρυσό» γκολ. Την ίδια ώρα τα εύσημα αξίζει και ο Ουνάι Σιμόν. Ο τερματοφύλακας των Ισπανών έκανε ορισμένες μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε την ομάδα του.

Στην αντίπερα όχθη η Γερμανία έμεινε ζωντανή με το γκολ του Βιρτς στο 88′, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες για να μπορέσει να πάρει εκείνη την πρόκριση χωρίς να τα καταφέρει. Έτσι, ο Τόνι Κρος έγραψε την τελευταία σελίδα της τεράστιας ποδοσφαιρικής καριέρας του, αφού είχε ανακοινώσει ότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του μετά το Euro.

Ματσάρα από την αρχή και ισπανικό προβάδισμα

Δυνατά μαρκαρίσματα, πολλά φάουλ, κίτρινες κάρτες και λίγες τελικές συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου με το παιχνίδι να είναι πραγματικό ντέρμπι. Η Ισπανία έχασε από νωρίς τον Πέδρι, στο 8ο λεπτό, μετά το σκληρό φάουλ του Κρόος, ενώ στη συνέχεια οι Γερμανοί πίεσαν και προσπάθησαν να απειλήσουν, κάτι που έκαναν κυρίως με σουτ.

Η Ισπανία από την άλλη δεν έβρισκε χώρους για να κάνει φάσεις στην άμυνα των «πάντσερ», ωστόσο στο δεύτερο μέρος μπήκε δυνατά, έχασε ευκαιρία με τον Μοράτα στο 47′ και λίγο μετά, στο 51′, ήρθε το 1-0 με πλασέ στην κίνηση από τον Ντάνι Όλμο.

Το 1-0 από τον Ντάνι Όλμο

Πίεσε και δικαιώθηκε η Γερμανία

Η Γερμανία έβγαλε αντίδραση (οι Ισπανοί έδωσαν χώρο με στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση) χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Φίλκρουγκ να στέλνει, με προβολή, την μπάλα στο δοκάρι στο 77ο λεπτό. Η πίεση συνεχίστηκε και τελικά η λύση για τα «πάντσερ» ήρθε λίγο πριν το 90 με τον Βιρτς, ο οποίος σκόραρε κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Το 1-1 από τον Βιρτς

Ο Σιμόν την κράτησε και ο Μερίνο τη λύτρωσε

Εκεί ήρθε η λύτρωση για τους Ισπανούς και το σοκ για τους Γερμανούς με το γκολ στο 119′ του Μερίνο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με άπιαστη κεφαλιά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Γερμανοί ζήτησαν πέναλτι στην παράταση, σε φάση που η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κουκουρέγια, με τον διαιτητή και το VAR να κρίνουν πως δεν υπήρχε παράβαση.

Το χρυσό γκολ του Μερίνο