Σήμερα θα τελεστεί στο Χαλάνδρι η κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, που έπεσε νεκρός από την εκτέλεση συμβολαίου θανάτου στο Ψυχικό.

Στην υπόθεση έχει μπει και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, η οποία διερευνά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του τοπογράφου, όπως επίσης και συγγενικών προσώπων και του στενού επαγγελματικού περιβάλλοντός του.

Στη Μύκονο εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι θα βρουν τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου, με τον δολοφόνο του τρία 24ωρα αργότερα να παραμένει ασύλληπτος. Οι έρευνες εστιάζουν σε αντιδικίες του 54χρονου αλλά και σε καταγγελίες για πλαστά τοπογραφικά σχέδια.

«Δεν προκύπτει να έχει ομάδα υποστήριξης»

«Το νεότερο που έχουμε είναι ότι από τη βαλλιστική βρέθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έπεσαν τα σαγόνια των αστυνομικών, δεν το περίμεναν ποτέ. Είναι λίγο μπερδεμένο το μυαλό των αστυνομικών γιατί σου λένε ή έχουμε έναν σούπερ εκτελεστή που δε μασάει ή έχουμε κάτι άλλο το οποίο είναι μοναχικός λύκος, ένας άνθρωπος ο οποίος ήθελε σώνει και καλά να τον βγάλει από τη μέση; Αυτό δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα γιατί δεν υπάρχει η μεθοδολογία για τα πληρωμένα συμβόλαια».

Όπως λέει ο ίδιος: «Ήθελε να είναι 100% σίγουρος για αυτό πήρε δύο όπλα. Όσο έχει ψάξει η Αστυνομία, δεν προκύπτει να έχει ομάδα υποστήριξης».

«Αυτήν την στιγμή είναι ένα ισχυρό και εξιδεικευμένο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο και ψάχνει. Θα πάνε και στη Σύρο. Τα κτηματομεσιτικά και τα οικονομικά είναι ένα κουβάρι. Είχε το 80% των δραστηριοτήτων του στη Μύκονο (σ.σ. το θύμα). Έπαιρνε έργα του δήμου, του κράτους, είχε χαρτογραφήσει όλο τον αιγιαλό».

Αναφερόμενη στο θέμα η ψυχολόγος Πολυβία Γεράκη είπε ότι αυτού του είδους οι εκτελεστές έχουν στόχο και θα τον διεκπεραιώσουν με οποιοδήποτε κόστος.

«Κάτι μου λέει ότι έχει πολύ βάθος αυτή η υπόθεση. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοιου είδους κυκλώματα είναι αδίστακτοι. Τα έχουν προβλέψει όλα. Τα πάντα είναι η ενημέρωση, η προετοιμασία. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι συναισθηματικά είναι αποσυνδεδεμένοι. Έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο και αυτόν θα τον διεκπεραιώσουν με οποιοδήποτε κόστος».