Τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα 5/7 φίλοι και συγγενείς στον 36χρονο που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τετάρτης, όταν τον πυροβόλησε κατά λάθος σε γλέντι ο μπατζανάκης του στο Λασίθι της Κρήτης. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 5:30 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Στον 32χρονο κατηγορούμενο, που οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (4/7) στον εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πήρε προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο άνδρας παραδόθηκε στην Αστυνομία και ομολόγησε πως κατά τη διάρκεια του γλεντιού για το κούρεμα των προβάτων άρχισε να πυροβολεί άσκοπα, κι αυτό επειδή είχε πιει, με αποτέλεσμα σφαίρα να καταλήξει στο σώμα του θύματος και να τον σκοτώσει.

«Ήταν σε τραγική κατάσταση, έκλαιγε, έλεγε ακατάληπτα πράγματα, πρώτη φορά συναντάω τέτοια συντριβή. Και μεταξύ τους τώρα οι δύο άντρες είχαν αδελφική σχέση, ήταν συνέχεια μαζί», ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Γιώργος Στειακάκης στο Live News.

Θλίψη στην τοπική κοινωνία

Ο θάνατος του 36χρονου έχει προκαλέσει θλίψη στην τοπική κοινωνία.

«Είναι αδιανόητο να χάνεται σε αυτή την ηλικία και με αυτόν τον τρόπο ένας νέος αξιαγάπητος άνθρωπος, εργατικός οικογενειάρχης , που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές να εμπλακεί σε φασαρίες και άλλες τέτοιες περίεργες καταστάσεις. Ο Γιώργος δεν ήταν από τους ανθρώπους που προκαλούσαν και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ακόμα πως βρέθηκε με μια σφαίρα στο στήθος», είπε κ. Νίκος στο καφενείο του Κεντριού σύμφωνα με τη neakriti.