Ο Δήμος Εορδαίας εξέδωσε δεύτερη προειδοποίηση μέσα σε λίγους μήνες, ενημερώνοντας τους πολίτες και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες για μια νέα επιχείρηση εξαπάτησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, άγνωστοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με επιχειρηματίες της Πτολεμαΐδας και υποδύονται τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι έχει εγκριθεί ένταλμα πληρωμής στο ΑΦΜ της επιχείρησής τους ή ότι χρειάζονται τα στοιχεία τους για απόφαση της οικονομικής επιτροπής που αφορά προμήθειες από την επιχείρησή τους.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι απατεώνες στοχεύουν επιχειρηματίες που είχαν ήδη οικονομικές συναλλαγές με τον Δήμο Εορδαίας, όπως προμηθευτές. Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται ότι προέρχονται από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις και οι συναλλαγές των Δήμων, δίνοντας στους επιτήδειους τα απαραίτητα στοιχεία για την απάτη τους.

Ο Δήμος Εορδαίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και των επιχειρηματιών, προτρέποντάς τους να μην κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα και τραπεζικούς κωδικούς πρόσβασης σε κανέναν. Επιπλέον, τους συμβουλεύει να μην ενεργοποιούν συνδέσμους (links) που τους υποδεικνύονται μέσω τέτοιων τηλεφωνικών κλήσεων.

Η συνεργασία και η προσοχή όλων είναι απαραίτητη για την αποτροπή τέτοιων προσπαθειών εξαπάτησης και την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των επαγγελματιών της περιοχής.