Την κυβέρνηση του σχημάτισε ο Κιρ Στάρμερ, μία μέρα μετά την άνετη επικράτηση του στις βουλευτικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες έφεραν το εργατικό κόμμα και πάλι στην κυβέρνηση μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Τα φώτα πέφτουν κυρίως στη Ρέιτσελ Ριβς που θα αποτελέσει τη νέα υπουργό Οικονομικών της χώρας και θα γίνει η πρώτη γυναίκα στο πόστο αυτό στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για μία πολιτικό που διακρίνεται για την ισχυρή της προσωπικότητα και την πυγμή της.

Με ανάρτησή της στα social media, η ίδια τονίζει πως έχει «ιστορική ευθύνη» το να είσαι η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών, αλλά και πως η οικονομική ανάπτυξη ήταν η αποστολή του κόμματος των Εργατικών. «Τώρα είναι μία εθνική αποστολή» προσθέτει.

Επίσης, η Άντζελα Ρέινερ είναι η νέα αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης. Γυναίκα θα είναι και η νέα Υπουργός Εσωτερικών με την Ιβέτ Κούπερ να αναλαμβάνει το σχετικό πόστο. Ο Ντέιβιντ Λάμι θα αναλάβει το πολύ κρίσιμο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος είχε αποτελέσει τον νεαρότερο βουλευτή όταν είχε πρωτοεκλεγεί στα 27 του το 2000. Ο Τζον Χίλι αναλαμβάνει το άλλο σημαντικό υπουργείο, εκείνο της Άμυνας. Και οι δύο έχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα να αντιμετωπίσουν όπως είναι ο πόλεμος στην Γάζα αλλά και στην Ουκρανία.

Eπίσης, ανακοινώθηκαν από το BBC οι: Σαμπάνα Μαχμόντ στη θέση της υπουργού Δικαιοσύνης, Ουές Στρίτινγκ στο υπουργείο Υγείας, Μπρίτζετ Φίλιπσον στο υπουργείο Παιδείας, Εντ Μίλιμπαντ στο υπουργείο Ενέργειας.

Ο Στάρμερ έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Βρετανίας και να επιφέρει πολιτική σταθερότητα μετά από 14 χρόνια κυβερνήσεων των Τόρις.