Υπάρχει ένα ανέκδοτο στην Κύπρο: Ποια είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μεγαλονήσου; Το… Λονδίνο είναι η απάντηση, αφού στη Βρετανία ζουν 300.000 (ίσως και περισσότεροι) Κύπριοι. Τους Κυπρίους της Βρετανίας (που καμιά φορά χάριν αστεϊσμού τους αποκαλούν και «Τσάρλιδες»), θυμήθηκαν οι Συντηρητικοί (τώρα που χάνουν), μια ανάσα πριν από τις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Κάμερον έστειλε ένα μήνυμα προς τους Κυπρίους της Αγγλίας προκειμένου να τους πείσει να ψηφίζουν σήμερα το κόμμα των Συντηρητικών:

«Έχουμε», τους λέει «μια ακμάζουσα κοινότητα από 300 χιλιάδες Κύπριους εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση την πλούσια συνεισφορά σας στην εθνική μας ζωή σε τόσους πολλούς τομείς. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε πάντοτε μια στενή σχέση με την Κύπρο και είμαι περήφανος για το γεγονός ότι αυτή η Κυβέρνηση Συντηρητικών υπέγραψε ένα Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) με την Κύπρο προκειμένου να πάρει την συνεργασία μας στο επόμενο επίπεδο. Μέσω αυτής της συμφωνίας θα έχουμε μια ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων μας και θα προωθήσουμε το εμπόριο σε τομείς όπως οι επαγγελματικές υπηρεσίες και ναυτιλία».

Για τις βάσεις στην Επισκοπή, σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης, όπου εξορμούν τα βρετανικά αεροσκάφη σε αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε κουβέντα, όπως δεν λέει τίποτα για το Κυπριακό, ή για τους Βρετανούς που παρανόμως αγοράζουν ελληνικές περιουσίες στα κατεχόμενα. Αφήστε που δεν έκανε λόγο ούτε για τα γλυπτά του Παρθενώνα.