Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε 11 θανάτους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι από την κεντρική περιοχή της χώρας.

Ενώ επισημάνθηκε ότι 153 άτομα έχουν διαγνωστεί από την Τετάρτη 3 Ιουλίου με τον ιό. Το υπουργείο τόνισε πως το 805 των μολυσμένων ανθρώπων δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ περίπου το 20% υποφέρει από πυρετό, πονοκέφαλο ή εκτεταμένο πόνο στο σώμα και γενική κόπωση, κακουχία.

Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι την περασμένη εβδομάδα, μολυσμένα κουνούπια από τον ιό του Δυτικού Νείλου βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ και το Ρισόν Λε Ζιόν. Το γεγονός έγινε γνωστό, καθώς εντοπίστηκε η μόλυνση σε δείγματα στάσιμου νερού.

Τα δύο υπουργεία κάλεσαν τις τοπικές αρχές να συνε4ργαστούν σε εκστρατείες υγειονομικής εκρίζωσης του προβλήματος. Παράλληλα, ξεκίνησαν μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για την αναγκαιότητα απομάκρυνσης στάσιμων υδάτων. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ στο Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί η αναπαραγωγή κουνουπιών.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι μια σοβαρή ασθένεια χωρίς θεραπεία με φάρμακα. Η ασθένεια μπορεί να πολλαπλασιαστεί, ειδικά σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας. Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει μέτρα προστασίας για τους πολίτες.