Σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γεμάτο χορηγούς, ο πάντα εκκεντρικός, Κριστιάνο Ρονάλντο, ίσως και άθελά του, προέβη στην δημοσιοποίηση των καρδιακών του παλμών μετά την λήξη της αναμέτρησης με την Σλοβενία, όπου βρήκε την Πορτογαλία να προκρίνεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά αθέμιτη διαφήμιση και η UEFA επεξεργάζεται την περίπτωση να κινηθεί νομικά κατά του Πορτογάλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, κύκλοι της UEFA θεώρησαν ανεπίτρεπτη την αντίδραση του Ρονάλντο, καθώς πρόκειται για μια μη επιτρεπόμενη διαφήμιση. Η ιστορία αναμένεται να έχει και συνέχεια, μιας και από την διοργανώτρια αρχή θεωρήθηκε πως υπήρξε ξεκάθαρη προσπάθεια από την εταιρεία που μετράει τους καρδιακούς παλμούς του CR7 να διαφημίσει το προϊόν της.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, με τον Νίκλας Μπέντνερ να σηκώνει την μπλούζα του κατά την διάρκεια πανηγυρισμών και να αποκαλύπτει το όνομα της εταιρείας που συνεργαζόταν τότε. Στον Δανό είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 94.483 ευρώ.