Είκοσι χρόνια πέρασαν από τον άθλο της Πορτογαλίας. Εκεί όπου ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του κατέκτησαν το Euro 2004 γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της Εθνικής. Ο Γερμανός προπονητής και αρκετοί από τους συντελεστές εκείνου του σπουδαίου επιτεύγματος πέρασαν το κατώφλι του Μαξίμου όπου τους δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είκοσι χρόνια μετά, μας κάνετε υπερήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα σε πολλά επίπεδα, και για το ποδόσφαιρο και για το πρότυπο της υγιεινής ζωής και για άλλα ζητήματα».

Στη συνέχεια είπε: «Θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά τι σημαίνει να είσαι σε μία ομάδα, να μοιράζεσαι ρόλους, να κάνεις πίσω για το καλό της ομάδας. Αυτά είναι πολύ σημαντικά διδάγματα που πηγαίνουν πέρα και πάνω από το ποδόσφαιρο. Και σε αυτά νομίζω ότι μπορείτε να πείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία προέρχονται από τα δικά σας βιώματα».

Οι παίκτες της Εθνικής του 2004, που έχουν δημιουργήσει την ομάδα «Legends 2004», εξέφρασαν τη συμφωνία τους στο να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκστρατείες για τέτοια θέματα που αφορούν ιδίως τους νέους.

Το δώρο των διεθνών και το φιλικό στη γενέτειρα του Ρεχάγκελ

«Λόγω των social media είναι πιο εύκολο το έργο μας, δηλαδή να επικοινωνήσουμε τα βιώματά μας, γιατί τα παιδιά θα μας βλέπουν ως μελλοντικά πρότυπά τους. Αλλά θα το κάνουμε με ποιον τρόπο; Να πούμε ότι δεν θα γίνουμε όλοι ποδοσφαιριστές. Να τους προετοιμάσουμε όχι μόνο αν θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές, αλλά πώς μπορούν να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το ποδόσφαιρο», ανέφερε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Νίκος Νταμπίζας.

Οι παίκτες της εθνικής προσέφεραν στον πρωθυπουργό αναμνηστική φανέλα με τις υπογραφές τους και τον προσκάλεσαν στον φιλικό αγώνα που θα δώσουν με την UEFA All-Stars, ομάδα επιλέκτων των ευρωπαϊκών γηπέδων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θρίαμβο της Ελλάδας, στη γενέτειρα του Ρεχάγκελ, το Έσσεν της Γερμανίας, στις 11 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κατσουράνης, ‘Αγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Γκούμας, Στέλιος Βενετίδης, Βασίλης Λάκης και Φάνης Κατεργιαννάκης