Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που μεταδίδει η ΕΡΤ, το θύμα δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια.

Οι αρχές εστιάζουν στην επαγγελματική δράση του θύματος σε Μύκονο, Ίο και Πάρο, για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ από σήμερα ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων από γνωστούς και συνεργάτες του θύματος.

Ο συνέταιρος του τοπογράφου φέρεται προφορικά να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε αναλυτικά τα πρότζεκτ τα οποία αναλάμβανε η εταιρεία τους, καθώς ο ίδιος ασχολούνταν κυρίως με διοικητικά θέματα του γραφείου. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος του θύματος φέρονται να αγνοούν τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.

Στο παρελθόν εστιάζουν οι αρχές

Οι Αστυνομικές Αρχές αναζητούν  το κίνητρο της μαφιόζικης, δολοφονικής επίθεσης και ψάχνουν προς κάθε κατεύθυνση με ιδιαίτερο προσανατολισμό  στο παρελθόν του θύματος και στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Ψυχικό, 0 45χρονος Παναγιώτης Στάθης ήταν από τους πιο γνωστούς τοπογράφους των Κυκλάδων και εκείνος με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στη Μύκονο.

H εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε πως οι έρευνες για την υπόθεση εστιάζονται αρχικά στη Μύκονο. «Η αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει με πληροφορίες αλλά με καταθέσεις. Οι έρευνες εστιάζονται στη Μύκονο γιατί εκεί ήταν η μεγαλύτερή του επαγγελματική δραστηριότητα», εξήγησε μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega.

Η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως λόγω του ότι ο δράστης παρακολουθούσε το σημείο της δολοφονίας την προηγούμενη ημέρα, κάτοικοι της περιοχής του έκαναν παρατήρηση.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτοικοι του έκαναν παρατηρήσεις. Την ίδια αμφίεση που ήταν την ημέρα της δολοφονίας φορούσε και την προηγουμένη ημέρα. Προσπαθούμε να συλλέξουμε στοιχεία για το από πού έφυγε για να μπορέσουμε να δούμε την διαδρομή του».