Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Δρ. Καλίν Χιντέα, Κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών, Διοικητικών και Επικοινωνιακών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κλουζ (Babes-Bolyai University Cluj) και Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου Κλουζ-Ναπόκα, κ. Εμίλ Μποκ. Ο Δρ. Χιντέα, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κ. Μποκ κατά τη θητεία του ως Πρωθυπουργού της Ρουμανίας (2008-2012), συνεχίζει τη συνεργασία με τον κ. Μποκ στην τρέχουσα ιδιότητά του ως Δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρουμανίας.

Κοινή αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης σε θέματα παιδείας, Δρ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης, και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Κώστας Σπανουδάκης. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με έμφαση στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ήδη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη του Αντιδημάρχου κ. Παπαδογιάννη στην Κλουζ τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπου θα συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο με θέμα την αλληλεπίδραση των τοπικών πανεπιστημίων με τις πόλεις που τα φιλοξενούν. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Παπαδογιάννης θα παρουσιάσει την επιτυχημένη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Ρέθυμνο.

Κατά την επίσκεψη αυτή θα προετοιμαστεί η ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των δημάρχων των δύο δήμων, κατόπιν σχετικών προσκλήσεων από αμφότερες τις πλευρές. Αυτή η συνεργασία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων και να ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη και την ανταλλαγή γνώσεων.