Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 32χρονος άνδρας που νωρίς το βράδυ της Τετάρτης 3/7, στη διάρκεια εκδήλωσης για το κούρεμα προβάτων σε τοποθεσία του Οροπεδίου Καθαρού στο Λασίθι της Κρήτης, τραυμάτισε θανάσιμα μετά από πυροβολισμό τον 36χρονο μπατζανάκη του.

Ο 32χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα (Πέμπτη 4/7) το απόγευμα ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, σύμφωνα με το neakriti, φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και επιδόθηκε σε άσκοπους πυροβολισμούς, ένας εκ των οποίων πέτυχε στη θωρακική χώρα τον άτυχο 36χρονο.

O δράστης, ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές, δήλωσε σε κατάσταση σοκ στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβε τι έχει γίνει και πώς έπεσε νεκρός ο 36χρονος συγγενής του. Ισχυρίζεται ότι λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ δεν θυμάται τι έγινε, ούτε πού άφησε το όπλο. Η σορός του θύματος έχει μεταφερθεί στον ιατροδικαστή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Συνελήφθη χθες (03.07.2024) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (03.07.2024) απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο 32χρονος προέβη στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου συνελήφθη ο 32χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου».