Μήνυση για εξύβριση και απειλή κατέθεσε χθες (3/7) κατά του Λευτέρη Αυγενάκη ο υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ηρακλείου.

«Ήταν εκτός εαυτού, με έβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία» είπε στη μήνυσή του, μεταξύ άλλων, ο υπάλληλος, η οποία προβλήθηκε από την εκπομπή «Το Πρωινό».

Ο κ. Αυγενάκης, που διαγράφηκε από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, είναι αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά του υπαλλήλου του αεροδρομίου όταν ήθελε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.

Δημογλίδου: Ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία μόλις είδε τους αστυνομικούς

Απαντήσεις στο εάν η ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει εγκαίρως γνώση για το περιστατικό έδωσε στο ΕΡΤΝews η εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου. «Η αστυνομία ενημερώθηκε και έφθασε άμεσα στο σημείο για το επεισόδιο μεταξύ του συγκεκριμένου βουλευτή και ενός υπαλλήλου. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους πει τι ακριβώς συνέβη» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Όπως είπε ο νεαρός άνδρας «δεν περιέγραψε κάποια σωματική βλάβη αλλά εξύβριση και απειλή. Του ανακοίνωσαν το δικαίωμά του να υποβάλει μήνυση. είτε εκείνη την στιγμή είτε στους επόμενους τρεις μήνες. όμως επειδή κατανοούσαν τον πανικό στον οποίο μπορεί να βρισκόταν ο υπάλληλος τον ενημερώσαμε ότι θα γίνει κανονικά καταγραφή του περιστατικού».Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας προσήλθε χθες στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση.«Όπως εξήγησε εάν το θύμα της επίθεσης ήθελε εκείνη την στιγμή να υποβάλει μήνυση τότε, παρά τη βουλευτική ασυλία, θα προσάγονταν και οι δύο και στη συνέχεια ο Εισαγγελέας θα διέταζε ποιος θα αφεθεί και ποιος όχι» επισήμανε.

Αναφορικά με το πώς αντέδρασε ο κ. Αυγενάκης αντικρίζοντας τους αστυνομικούς η κ. Δημογλίδου απάντησε ότι «ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία». Και όπως τόνισε δεν έχει καταγγελθεί για σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ «το βιντεοληπτικό υλικό θα συμπεριληφθεί κανονικά στην προκαταρτική εξέταση».

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει και άλλο βίντεο που να καταγράφει το περιστατικό που οδήγησε στη διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ απάντησε: «Το υλικό που έχει η ΕΛΑΣ προέρχεται από τις σταθερές κάμερες. Όμως επειδή θα κληθούν όλοι οι παρόντες για να καταθέσουν μπορεί να λάβουμε και άλλα βίντεο που μπορεί να μας καταθέσει κάποιος πολίτης».