Η αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της Αυγής έχει προκαλέσει τις δικές της αναταράξεις στον διαρκώς βαλλόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, απ’ όπου και είχε ανακοινώσει την απόφασή του, ο Στέφανος Κασσελάκη βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των εργαζομένων. Το πρωί της Πέμπτης μερίδα αυτών βρέθηκε έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου προκειμένου να συναντήσει και να διαμαρτυρηθεί στον πρόεδρο του κόμματος για όσα του χρεώνονται επί της αιφνιδιαστικής αυτής πρωτοβουλία.

«Έχεις έρθει στην Αυγή και στο Κόκκινο μόνο για συνέντευξη, δεν έχεις έρθει να μας δεις», ήταν το έντονο παράπονο που εκφράστηκε προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άκουσε να του λένε για αμοιβές μηνών που δεν έχουν καταβληθεί, για ερήμην απόφαση και για έλλειψη εξηγήσεων από την πλευρά της ηγεσίας της παράταξης.

«Δεν έχει έρθει κανείς να μας εξηγήσει την επόμενη ημέρα και την πολιτική απόφαση», ελέχθη χαρακτηριστικά. Όπως επισημάνθηκε μάλιστα η αναστολή του καθημερινού φύλλου «μας ανακοινώθηκε μέσα σε πέντε λεπτά σε έξι συναδέλφους». Χωρίς δηλαδή να έχουν κληθεί άπαντες.

«Δεν έχει απολυθεί κανείς»

«Δεν έχει απολυθεί κανείς. Ούτε η Κουμουνδούρου έχει πληρωθεί», αποκρίθηκε σε απολογητικό ύφος ο Στέφανος Κασσελάκης, ακούγοντας τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να αναφέρει πως «δεν θέλουμε ελεημοσύνη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε πως «η αναστολή του καθημερινού φύλλου δεν σημαίνει απόλυση», υποστηρίζοντας δις ότι «δεν κλείνω εγώ την Αυγή». «Αν υπάρχουν πόροι, μακάρι να το συνεχίσουμε», συμπλήρωσε δηλώνοντας επηρεασμένος ψυχολογικά απ’ όσα έχουν μεσολαβήσει, καθώς είναι κάτι που «το σκέφτομαι εδώ και μήνες».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου» δικαιολογήθηκε και δεσμεύτηκε πως «είμαι εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Mea culpa, αν δεν έχουμε συζητήσει. Αυτό είναι λάθος μου».

Οι εργαζόμενοι, που αποδέχθηκαν τη συγγνώμη του κ. Κασσελάκη, ανέφεραν ότι δεν θ’ αφήσουν να υλοποιηθεί η απόφαση.