5 το πρωί: Η διαγραφή Αυγενάκη – Η άρνηση Κασσελάκη – Οι δεύτερες σκέψεις Μπάιντεν

Διεγράφη από την Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης μετά το περιστατικό με το διαπληκτισμό του με υπάλληλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέλος στα σενάρια συνεργασίας του κόμματός του με το ΠαΣοΚ.

1

Διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά από έντονο διαπληκτισμό με υπάλληλο του Ελ. Βενιζέλος

2

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠαΣοΚ ο Στέφανος Κασσελάκης

  • Η τοποθέτηση: Κατά την παρουσία του στο 28ο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος της ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε εκ νέου για το ενδεχόμενο συνεργασιών στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο κι, αφού επανέλαβε πως «έχω απαντήσει 10.000 φορές», αποκρίθηκε ότι «τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουμε συγχωνεύσεις και αγορές».
  • Οι Ευρωεκλογές: Σε σχέση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, επισήμανε ότι είναι υπερήφανος για τη δεύτερη θέση και πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πολύ κοντά με τη Νέα Δημοκρατία.
  • Το όραμα: «Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να έχουμε μια κυβέρνηση για τον λαό. Ως πρωθυπουργός δε θα χρειάζεται να παίρνω κανενός την άδεια για να κάνω ό,τι χρειάζεται. Θα είμαστε ανεξάρτητοι», τόνισε αναφερόμενος στο όραμά του ο Στέφανος Κασσελάκης. «Θέλουμε να είμαστε η σύγχρονη Αριστερά, ένα σύγχρονο παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι αγορές με δημόσια αγαθά και δικαιώματα» πρόσθεσε.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Δημοσίευμα ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την κούρσα ο Μπάιντεν - «Δεν πάω πουθενά» λέει ο ίδιος

  • Το δημοσίευμα: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά το φιάσκο του debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, όπως δήλωσε στενός συνεργάτης του στους New York Times, υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του.
  • Η απάντηση: Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς του προέδρου των ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει πως «θα είμαι σε αυτή την κούρσα μέχρι τέλους». «Κανείς δεν με διώχνει. Θα κερδίσουμε, διότι, όταν οι Δημοκρατικοί ενωθούν, πάντα κερδίζουμε. Όπως νικήσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, θα τον νικήσουμε ξανά το 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Οι επόμενες προκλήσεις: Ο 81χρονος πρόεδρος δίνει πλέον μάχη για το πολιτικό του μέλλον μετά την κακή εμφάνισή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που νέα δημοσκόπηση των New York Times και του Siena College έδειξε ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος προηγείται του Μπάιντεν με 49% έναντι 43%.
4

Ο εκτελεστής του Στάθη στο Ψυχικό και τα κίνητρα

  • Καλά μελετημένο σχέδιο: Ως και την παραμικρή λεπτομέρεια φαίνεται πως είχε οργανώσει ο εκτελεστής του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Όπως αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές Αρχές, ο δράστης είχε κάνει πρόβες, γνώριζε καλά τον χώρο και είχε σχεδιάσει τόσο το σημείο προσέγγισης όσο και τον τρόπο διαφυγής του.
  • Πλαστές οι πινακίδες: Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκούτερ που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής προκειμένου να προσεγγίσει το θύμα του έφερε στοιχεία που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Τόσο ο αριθμός της πινακίδας όσο και η σφραγίδα του ΚΤΕΟ είχαν πλαστογραφηθεί με λεπτομέρεια έτσι ώστε ακόμη και σ’ έναν τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας να μην κινήσουν υποψίες.
  • Ποιος κρύβεται πίσω από την εκτέλεση: Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο έργα και αγοραπωλησίες ακινήτων σε διάφορα νησιά του Αιγαίου, αναζητώντας την άκρη του νήματος. Δεν αποκλείουν να πρόκειται για πληρωμένο εκτελεστή που ενδέχεται να έχει διαφύγει ήδη από τη χώρα. Φυσικά δεν έχει αποκλειστεί να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου από τη «Μαφία της Μυκόνου», την ώρα που εξετάζεται και η εκδοχή μιας εμπλοκής σε αγοραπωλησία στη Στερεά Ελλάδα. Άλλωστε, ο Παναγιώτης Στάθης κατείχε τεράστια ακίνητη περιουσία.
5

Ορμητική η Εθνική στο Προολυμπιακό

  • Σαρωτική εμφάνιση: Η πρεμιέρα της Εθνικής μπάσκετ στο Προολυμπιακό συνδυάστηκε με μια πολύ άνετη νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας. Με διψήφια διαφορά από την πρώτη περίοδο, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη έφτασε άκοπα στο 109-82 και γέμισε με ικανοποίηση το κοινό που έσπευσε στο ΣΕΦ για να την ενθαρρύνει.
  • Άχαστος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον νικηφόρο αγώνα, καθώς σε μόλις 18 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να πετύχει 32 πόντους. Μάλιστα δεν αστόχησε σε σουτ, τελειώνοντας με 10/10 δίποντα και 1/1 τρίποντο. Είχε επίσης 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς αξιολόγησης.
  • Κλειδωμένη η πρωτιά: Η νίκη αυτή επί των Δομινικανών εγγυάται πως η Εθνική θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της και θα διασταυρωθεί με τον δεύτερο του άλλου στα ημιτελικά του τουρνουά. Άλλωστε το αποψινό παιχνίδι με την Αίγυπτο (21:00, ΕΡΤ1) είναι τυπικής διαδικασίας.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις