Ο Τζο Μπάιντεν, μετά το φιάσκο του debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, όπως δήλωσε στενός συνεργάτης του στους New York Times, υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχασε πολλές φορές τα λόγια του και φάνηκε αποδιοργανωμένος στο debate, κάνοντας πολλούς να αμφισβητήσουν την ικανότητά του να παραμείνει στο τιμόνι των ΗΠΑ, εκμυστηρεύτηκε στον συνεργάτη του ότι αν δεν μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους του στις επόμενες εμφανίσεις του, δεν ξέρει αν θα είναι σε θέση να σώσει την υποψηφιότητά του.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος, πάντως, διέψευσε τους ισχυρισμούς. «Αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Andrew Bates, υποστηρίζοντας ότι δεν τους δόθηκε αρκετός χρόνος ώστε να απαντήσουν.

Οι επόμενες προκλήσεις

Ο Μπάιντεν θέλει τώρα να βάλει τα δυνατά του τόσο στη συνέντευξη με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ABC News την Παρασκευή όσο και στις προεκλογικές του καμπάνιες σε Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Για πρώτη φορά ο 81χρονος πρόεδρος μπαίνει σε σκέψεις για το κατά πόσο είναι εφικτό να ανακάμψει μετά την δημόσια συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ και τα ερωτήματα που τέθηκαν για τη βιωσιμότητά του στην προεδρία για τα επόμενα 4 χρόνια.

«Ο πρόεδρος γνωρίζει καλά την πολιτική πρόκληση που αντιμετωπίζει» είπε κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν. Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας βλέπουν με νευρικότητα τις δημοσκοπήσεις. Μία από αυτές, του CBS, που έγινε την Τετάρτη έδειξε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του  Μπάιντεν με 50% έναντι 48% σε εθνικό επίπεδο και 51% έναντι 48% στις μάχες που δίνονται ανά πολιτεία.