Ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του: θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα. «Είμαι σε αυτή την κούρσα μέχρι τέλους» είπε απαντώντας στο δημοσίευμα των New York Times, που τον ήθελε να εκμυστηρεύεται σε συνεργάτη του την πρόθεσή του να αποσυρθεί. 

«Κανείς δεν με διώχνει. Θα κερδίσουμε, διότι, όταν οι Δημοκρατικοί ενωθούν, πάντα κερδίζουμε. Όπως νικήσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, θα τον νικήσουμε ξανά το 2024», είπε ο Μπάιντεν.

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις συνέχισε να εκφράζει την υποστήριξή της προς τον Μπάιντεν, αν και το όνομά της ακούγεται ως η ως πιθανή αντικαταστάτρια του.

Η διάψευση του Λευκού Οίκου

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα των New York Times ο Λευκός Οίκος το διέψευσε. «Ο πρόεδρος δεν αποχωρεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

Αναφερόμενη στην κακή εμφάνιση του Μπάιντεν στο debate είπε: «Υπήρχε το ταξίδι. Και τα ταξίδια οδήγησαν σε ένα κρυολόγημα. Όλοι έχουμε περάσει από εκεί, δεν είναι ασυνήθιστο. Και το ξεπερνάς», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τέτοια πράγματα επηρεάζουν τους ανθρώπους, είτε είναι 20 είτε 80 ετών.

Προηγείται ο Τραμπ

Ο 81χρονος πρόεδρος δίνει μάχη για το πολιτικό του μέλλον μετά την κακή εμφάνισή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που μια νέα δημοσκόπηση των New York Times και του Siena College έδειξε ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος προηγείται του Μπάιντεν με 49% έναντι 43%.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης τις ανησυχίες των Αμερικανών κατά πόσο ο Μπάιντεν είναι καλά στην υγεία του και ικανός να υπηρετήσει τη χώρα του από τη θέση του προέδρου.

Ο Μπάιντεν θέλει τώρα να βάλει τα δυνατά του τόσο στη συνέντευξη με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ABC News την Παρασκευή όσο και στις προεκλογικές του καμπάνιες σε Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Και καθώς ο Μπάιντεν προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις από το debate η προεκλογική καμπάνια του Τραμπ περνάει περίοδο «μαύρου» στον τηλεοπτικό αέρα καθώς η τελευταία διαφήμιση ήταν στις 27 Ιουνίου και δεν πρόκειται να προβληθεί άλλη μέχρι τις 8 Ιουλίου.