Εντολές εκκένωσης και προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί κοντά στο Oroville σε τμήμα της κομητείας Butte, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τρίτη γύρω στις 11:45 π.μ. (ώρα Oroville, ΗΠΑ).

Η μάχη με τις πύρινες φλόγες έχει ονομαστεί ως Τόμσον, καθώς ξεκίνησε από το σημείο Cherokee Road και Thompson Flat Cemetery.  Μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 21.000 στρέμματα, περίπου 70 μίλια βόρεια του Σακραμέντο.

Προς το παρόν, τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά δεν έχουν γίνει γνωστά και ήδη βρίσκονται υπό διερεύνηση. Κτήρια έχουν καταστραφεί, χωρίς ακόμα να έχει γίνει συνολική αποτίμηση του αριθμού τους.

Οι εκκενώσεις που έχουν γίνει αφορούν περίπου 13.000 άτομα και είναι κοντά στο κέντρο του Oroville. Τα καταφύγια ήταν ανοιχτά στην Εκκλησία του Ναζωραίου, καθώς και ο εκθεσιακός χώρος του Gridley.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Oroville

Το βράδυ της Τρίτης, η πόλη του Oroville κήρυξε τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η φωτιά Τόμσον απείλησε κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανόμενης της παροχής νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Υπήρξαν πολλές τοποθεσίες, όπου οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και τις αρμόδιες αρχές, έχει δοθεί προτεραιότητα στην απόκτηση του ελέγχου των πύρινων μετώπων κοντά στο φράγμα του Oroville. Πυκνός καπνός έχει γεμίσει τον ουρανό και τη γύρω περιοχή από το φράγμα.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά βόρεια της οδού Long Bar Road στο Oroville και νότια του Oregon. Οι άνεμοι πνέουν καπνό νότια προς την περιοχή Σακραμέντο.

Στην κατάσβεση επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, 12 αεροσκάφη, 50 οχήματα και 15 μπουλντόζες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει στο Oregon.

Πηγές: CBS, EU USA TODAY