Με πρωταγωνιστή τον Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές, η Τουρκία νίκησε 2-1 την Αυστρία στη Λειψία και πήρε το εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες συμμετέχουσες του Euro 2024.

Εναρξη με… δύο σέντρες για την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ επεφύλασσε η αναμέτρηση, αφού 57 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα, ο Γκιουλέρ εκτέλεσε κόρνερ, το αυτογκόλ αποφεύχθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά ο Ντεμιράλ δεν λάθεψε. Δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει και τρίτη σέντρα, αυτή τη φορά από τουρκικά πόδια, όμως το σουτ του Μπαουμγκάρτνερ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Αυστρία προσέγγισε την ισοφάριση στο 6′, όταν από παράλληλη μπαλιά, ο Μπαουμγκάρτνερ δεν κατάφερε να σκοράρει απόρροια της πίεσης του Ντεμιράλ, σε μία φάση που υπήρχε υποψία πέναλτι. Αμέσως μετά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λίνχαρτ πήρε την κεφαλιά και έστειλε άουτ την μπάλα.

Κάπου εκεί σταμάτησε ο χορός των ευκαιριών των παικτών του Ράνγκνικ, καθώς οι Τούρκοι ισορρόπησαν την κατάσταση. Επομένως, στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου οι συγκινήσεις ήταν ελάχιστες, γεγονός που σαφέστατα ευνοούσε την ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Ράνγκνικ επανήλθε δριμύτερη, κατέγραψε τελικές και πλησίασε στην ισοφάριση, με αποκορύφωμα ένα πλασέ του Αρναούτοβιτς στο 51′ που απέκρουσε ο Γκιουνόκ.

Tελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, έπειτα από μία ακόμα εκτέλεση κόρνερ, ο Ντεμιράλ πήδηξε ψηλότερα και ζευγάρωσε τα γκολ του. Αμέσως επιστρατεύθηκαν οι Βέμπερ και Γκρίλιτς, σε μία απέλπιδα προσπάθεια του Ράνγκνικ να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα για την ομάδα του. Από κόρνερ μπήκαν τα τουρκικά γκολ, με τον ίδιο τρόπο βρήκαν οι Αυστριακοί τον δρόμο προς τα δίχτυα – συγκεκριμένα στο 66′ με τον Γκρέγκοριτς.

Το ματς απέκτησε εκ νέου ενδιαφέρον και θα είχε ακόμα περισσότερο, αν η κεφαλιά του Γκρέγκοριτς στο 69′ δεν ήταν τόσο αδύναμη. Η Αυστρία εξακολουθούσε να ασκεί πίεση για λίγα λεπτά και να απειλεί ξανά με τον Μπαουμγκάρντνερ στο 84′, προτού το ματς μετατραπεί σε… ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, εντούτοις δεν είχε ποτέ κατάληξη στα δίχτυα της ομάδας του Μοντέλα. Σε αυτό συνέβαλε ο Γκιουνόκ, ο οποίος έκανε την απόκρουση του τουρνουά στην κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ στο 90+5’.