Τεράστια ακίνητη περιουσία φαίνεται πως είχε ο 54χρονος τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ψυχικό, η οποία βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς θεωρείται πιθανό να σχετίζεται με τη δολοφονία.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος κατείχε τουλάχιστον 4 ακίνητα σε Χαλάνδρι και Μαρούσι. Το ένα μάλιστα λέγεται πως το είχε αγοράσει σε καλή τιμή και το πούλησε σε Ιρανό επιχειρηματία που διαμένει στο Ντουμπάι.

Η ακίνητη περιουσία του τοπογράφου ήταν τεράστια, με τις Αρχές να εξετάζουν την περίπτωση η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια να είχε οδηγήσει σε μίση, πάθη και έριδες με άλλους επαγγελματίες.

Τα προνομιούχα ακίνητα σε νησιά, στην Μύκονο κατά κύριο λόγο, αλλά και στην Αττική, είναι βέβαιο πως δεν περνούσαν απαρατήρητα.

Τα ακίνητα που είχε στην κατοχή του ο Παναγιώτης Στάθης

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Στάθης κατείχε ακίνητο 1013 τμ στη Μάννα Αζόλιμνου Σύρου  στα Χουλάκια Μυκόνου  4992 τμ γεωτεμάχιο και ακόμα 6328 τμ είναι στο γεωτεμάχιο ‘Αγιου Στεφάνου Μυκονίων. Τέλος, ακόμα 4006 τμ στο Διακόφτη ή Στρογγυλό Μυκόνου, ενώ στα αθηναϊκά ακίνητα εντάσσονται τα 1548 και τα 1420 γεωτεμαχίου στο Μαρούσι.

Πρόκειται για ακίνητα που έχουν ανεκτίμητη τουριστική αξία στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα, που βρίσκονται μια ανάσα από την προνομιούχα Κηφισίας, και μάλιστα στην σκιά του Μεγάρου της Deutsche Telecom Cosmote.

Το γεωτεμάχιο είναι στον Κόρφο Άνω Διακόφτη. Οι 3 ιδιοκτησίες είναι στο Νέο Χαλάνδρι. Και σε αυτή την περίπτωση είναι προφανής η μεγάλη αξία που δικαιολογεί και τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε ο τοπογράφος, ο οποίος κυκλοφορούσε με θωρακισμένο ΙΧ.

Μεγάλα και σοβαρά μελετητικά έργα έπαιρνε το γραφείο του πολιτικού μηχανικού όπως αποκαλύπτει η έρευνα του Live News. Το 2013 δόθηκαν 7380 ευρώ για το τοπογραφικό Αιγιαλού Ψάθης. Το γραφείο είχε συμμετοχή στην μελέτη 6 γεφυρών στην Αττική, προϋπολογισμού περίπου 300.000 ευρώ με το γραφείο να λαμβάνει αμοιβή γύρω στα 50.000, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος στην έρευνα της. Αυτές είναι οι περιβόητες γέφυρες, η έρευνα φέρει στο φως και μία πολεοδομική άδεια για κατοικία με πισίνα στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου.

Τώρα οι Αρχές μελετούν αν σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να αρχίσει να ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης που θα οδηγήσει στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή στον δολοφόνο για το συμβόλαιο θανάτου.

Δικηγόρος 54χρονου: «Δεν ήταν στο στόχαστρο της μαφίας της Μυκόνου»

Ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος, μίλησε για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, λέγοντας πως «δεν ήταν στο στόχαστρο της μαφίας της Μυκόνου».

Αναφορικά με τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές που είχε δεχθεί ο 54χρονος τοπογράφους στο παρελθόν είπε ο δικηγόρος ότι ξεκίνησαν όταν άρχισε να ασχολείται με το real estate. «Εκεί πιστεύω θα δοθούν οι απαντήσεις», εκτίμησε ο κ. Γκαριπίδης σχετικά με την δολοφονία του Ψυχικού.

Τους φακέλους των έργων που διαχειριζόταν ο τοπογράφος «ξεσκονίζουν» οι Αρχές


Την ίδια ώρα αδελφικός φίλος του 54χρονου τοπογράφου, που μιλά αποκλειστικά στο MEGA, εκτιμά ότι η πηγή του κακού είναι πιο πιθανό να βρίσκεται στην Στερεά Ελλάδα, όπου πρόσφατα ο τοπογράφος είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ που θα μπορούσε να προκαλέσει διαμάχες.

Ο άνδρας που μίλησε στο MEGA συνδέεται επί 18 χρόνια με στενή φιλία με τον 54χρονο τοπογράφο και θεωρεί ότι αυτό το, άγνωστο σε πολλούς, έργο θα μπορούσε να πυροδοτήσει έντονες διαμάχες.

«Εκεί βλέπω εγώ πολύ πιο μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει μία διαμάχη, απ’ ό,τι να υπάρχει στα νησιά μας, για ένα οικόπεδο 4-5 στρέμματα, αν έχει πρόσοψη στο δρόμο ή όχι (γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το θέμα στη Μύκονο και στα άλλα νησιά). Αυτό δεν είναι λόγος να πάρει κανείς ένα όπλο και να αρχίζει να σκοτώνει».